0
Bizimde yazılarımızda sürekli kullandığımız “Selfie” kelimesinin Türkçesi, Türk Dil Kurumu tarafından “Özçekim” olarak belirlendi. Yazılarımızda Selfie şeklinde kullanmaktan rahatsız olduğumuz bu kelimenin şimdiye kadar bir Türkçe karşılığı yoktu. Dil konusunda ülkemizdeki en büyük oterite olan TDK konuya açıklık getirerek vatandaşların önerileri ile “özçekim” kelimesini “Selfie”nin karşılığı olarak kabul etti.

Selfie için ilginç öneriler

Haberin en eğlenceli tarafı ise vatandaşlarımız tarafından önerilen Türkçe karşılıklar oldu. TDK, Selfie'nin Türkçe karşılığını bulma sürecini vatandaşlarla birlikte yürüttü. Halktan gelen önerileri değerlendirerek uygun olanları seçen TDK, son listeyi halka sunarak kelimeler arasından seçim yaptırdı. Gelen öneriler ise çok ilginç...

Selfie için Türkçe karşılık önerileri

"Özçekim", "kendiçekim", "görçek", "kendinçek", "bakçek" "Sosyapoz", "Başyapıt", "Bengil", "Beyani",  "Cepimge", "Çekendi", "Çekerol", "Çekinti", "Çeklaçek", "Çektirim", "Çeksun", "Eday", "Ferdi", "Görsel Salım", "Seyfi" ve "Kendirme"
Bu gibi öneriler arasından en çok tavsiye edilen kelimeler liste halinde bir çalışmayla halka sunuldu. “Özçekim” en yüksek oyu alarak Selfie kelimesinin Türkçe karşılığı oldu. Bundan sonra “Selfie” demek yerine “Özçekim” diyeceğiz. Sizlere de aynı özeni göstermenizi tavsiye ediyoruz.

selfie türkçeleşti, özçekim

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top