0
Microsoft, Lumia'yı satın alma anlaşmasını tamamlamadan önce Nokia, Android işletim sistemli bir seri piyasaya sürmüştü. Nokia X dediğimiz bu 3 telefonlu grubun devamı geliyor. Bir internet sitesinde bir telefonun antutu sonuçları yayınlandı ve bu telefon Microsoft'un geliştirdiği Nokia X serisinin devamı olarak görülüyor.

Microsoft neden Androidli cihaz üretiyor?

Açıkcası Lumia satın alma işlemi bittikten sonra Microsoft'un Androidli Nokia cihazlarını üretmeye devam etmeyeceğini düşünmüştük. Zaten kendi işletim sistemi var ve bu işletim sisteminin kullanım oranlarını arttırmaya çalışırken neden Android işletim sistemli telefonlarını piyasaya sürsün ki? Buradan tek bir sonuca varılabilir, o da Microsoft'un telefon sektöründe de gelişmeye çalıştığı. Uzun zamandır kendi tabletlerini üretmeye devam eden Microsoft, sadece işletim sistemi olarak değil, telefon olarakta piyasada Lumia ismiyle var olacak. Bunun için Android işletim sisteminin popülerliğini kullanarak akıllı bir hamle yapan Microsoft, piyasada Lumia ismiyle kendine çok önemli bir yer bulabilir.

Yeni Androidli Nokia'nın özellikleri

Cihazın ismi ile ilgili herhangi bir detay yok. Antutu sonuçlarından elde edilen bilgiler ise şu şekilde;
  • Ekran: 4.3inc, 480x800 piksel
  • Kamera: 5MP arka, 0.3MP ön kamera
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 200, 1.2GHz, çift çekirdek
  • Ram: 1Gb
  • Dahili hafıza: 4Gb
Nokia X ailesi ilk duyurulduğunda büyük ilgi toplamıştı. Bakalım Microsoft tarafından geliştirilen Androidli yeni Nokia ilgi görecek mi?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top