0
Twitter'a erişim yasağı kaldırıldı. Peki bu nasıl oldu? Twitter yasağı neden kalktı?. Ankara 15. İdare Mahkemesi'nden çıkan karar TİB'e bildirilmişti. Çeşitli milletvekillerinin ve avukatlarında girişimleriyle erişim şikayet edildi. TİB yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Seçim geçene kadar hiç birşeye aldırış etmediler. Dün sessiz sedasız Twitter açıldı. Seçim önceski gerçekleşen bütün olaylara sessiz kalan hem bakanlık hem TİB yasaklar konusunda mahkeme kararıyla ilgili tek yorum yapmazken seçim geçtikten sonra alınan ve resmi gazetede yayınlanan bir kararla Twitter kullanım açıldı.

Anayasa Mahkemesi 'nin kararı Twitter'ı açtı

Anayasa mahkemesinde alınan “Sosyal medya platformu Twitter'a erişim engellenmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine ve bu kararın kaldırılmasına ilişkin kararı” ile Twitter yasağı kaldırıldı. Peki neden bu kadar uzun sürdü? Ve insan haklarını ihlal eden bu ilginç yasağın sorumlularına herhangi bir yaptırım uygulanacak mı?

Ayrıca sorulması gereken en önemli sorulardan biri, belirtilen kapatma gerekçelerine çözüm bulundu mu? Çözüm bulunmadı ve özel hayat hala ihlal ediliyorsa karar neden tepki gösterilmiyor?

Haşim Kılıç'tan ilginç açıklama

Haşim Kılıç verilen kararla ilgili kısa açıklamalar yaptı ve bazıları bana ilginç geldi. Haşim Kılıç'ın açıklaması TİB'in yasağı kaldırmasından önceydi ve Kılıç, sanki TİB, Anayasa Mahkemesi'nin “İnsan Haklarını İhlal Ediyor” şeklinde açıkladığı karar uymama ihtimali varmış gibiydi. İşte o açıklama;

“Geçmişte verdiğimiz ihlal kararlarının tamamında ilgililer gereğini aynı gün yaptılar. TİB’in de bu kararı uygulamasını umut ediyoruz”

twitter yasağı kalktı

Alınan kararın bir yaptırımı yok mu da sadece umut ediliyor? Bir hukuk devletinde hukukun üstünlüğü anayasanın üstünlüğü yok mu? Kararlarının uygulanması gerekmiyor mu? Anayasa Mahkemesinden “Derhal Açın” şeklinde çıkan karara rağmen işlemler neden geciktirildi?

Pis işler dönüyor ve kamuya hizmet etmesi gereken devletin kurumları kişilere hizmet ediyor. Twitter açıldıktan sonra bizde hesabımızdan son zamanların gündemine uygun bir paylaşımda bulunduk. “Kedidir Kedi” videosu hoşunuza gidecek.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top