0
İstanbul Belediyesi'nden manalı bir hizmet veriliyor. İstanbulun belirli yerlerinden ücretsiz internet sunulacak. İnsanlar bu internetten kesintisiz yararlanabilecek. İstanbul Belediyesinden verilen bilgiye bakacak olursak, internetten sadece mobil olarak yararlanılıyor olabilir. Zira erişim sağlayabilmeniz için sisteme cep telefonu numaranızı girmeniz ve gerekli şifreyi almanız gerekiyor.

Ücretsiz ve toplu internet kullanımına dikkat

Kalabalık mekanlarda sunulan ortak internetin zararlarından korunmak için bir kaç küçük önlem almanız gerekiyor. Alacağınız ilk önlem mecbur kalmazsanız bu internete bağlanmayın. Bu internete bağlanırsanız telefonunuzdan bankacılık işlemi ve diğer işlemleri yapmayın. Telefon numaranızı verdiğiniz için ve hizmet İBB'den direk olarak verildiği için fişlenme olasılığınız %100. Bu söylediğime hemen çemkirmeyin. #gezi olaylarından sonra çevredeki otellerin direnişcilere wifi şifrelerini vermelerine yetkililer az tepki göstermediler. Twittera bağlanmalarına az laf etmediler. Size kordine olun diye bu yerlerden bedava internet vermiyorlar herhalde. Dikkatli olun. Bedava bal midenizi ekşitir.

Bedava internet sunulan yerler

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi (Galatasaray Lisesi), Sultanahmet Meydanı, Eminönü Meydanı, Beşiktaş Meydanı, Kadıköy Meydanı, Üsküdar Meydanı, Sultanbeyli Meydanı, Beyazıd Meydanı, Mecidiyeköy Meydanı ve Cevahir Önü, Miniatürk/İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Çadırı, Saraçhane Parkı, Emirgan Korusu, Hidiv Kasrı korusu, Aksaray Meydanı, Bakırköy Meydanı, Beylikdüzü Meydanı, Eyüp Meydanı, Kartal Meydanı, Sarıyer İBB İletişim Noktası, Avcılar İBB İletişim Noktası, Şirinevler Meydanı, Pierre Lotti Tepesi, Anadolu Hisarı İskelesi, Dragos Sosyal Tesisler Çevresi, Galata Kulesi ve Yakın Çevresi, Alibeyköy Cep Otogarı ve Bayrampaşa Otogar.

ücretsiz internet

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top