0
Elbette ilgililer, bu haberi çoktan aldılar. Bizde ilk duyduğumuzda çok şaşırdık. Bu nedenle WhatsApp'ın satılışından ziyade şimdi ne olacağını, Facebook'un WhatsApp ile ne yapacağını konuşacağız. Kısaca haberin detayını verelim.

Facebook WhatsApp'ı aldı

Facebook'tan yapılan açıklamada WhatsApp'ın 16 milyar dolar karşılığında satın alındığı açıklandı.Son zamanların en büyük satın almalarından biri gerçekleşti. Bu haberin önemi, aslında, özellikle mobil platformda ikisinin çok büyük rakip olmaları. Mobil ücretsiz mesajlaşma servislerinden WhatsApp, Facebook'un kullanıcı kaybetmesinin en büyük nedenlerinden biri olarak karşımızdaydı. Facebook'un WhatsApp ile bu kadar çok ilgilenmesinin en büyük sebebi de buydu ve Zuckerberg sonunda paraya kıyıp WhatsApp'ı aldı. Diğer küçük teknik detay ise şirketin ortak kurucusu ve CEO'su Jan Koum'un Facebook'un yönetim kuruluna dahil olması ama bu değinmek istediğimiz ayrıntılardan biri değil...

WhatsApp'a ne olacak

Yapılan açıklamada WhatsApp'ın hayatına devam edeceği söyleniyor. Muhtemelen WhatsApp aynen devam edecek. Facebook, Instagram'ı satın aldı ve Instagram ayrı bir platform olarak devam ediyor. Burdan, WhatsApp'ın da eskisi gibi kullanılmaya devam edeceğini söylemek mümkün.

WhatsApp, Facebook Messenger yakınlığı

WhatsApp'ın en iyi kullanılacağı kısım, messenger kullanıcılarının çoğaltılması olabilir. Aslına bakarsanız, Facebook Messenger ile WhatsApp birbirlerine çok benzedikleri için aynı kulvarda rekabet etmelerinin bir anlamı yok diye düşünebiliriz; fakat yapılan açıklama bunun aksini gösteriyor. İki uygulama birbirlerine kişiler bakımından entegre edilebilir. Bununla birlikte gelir elde etme konusu var ki önemli bir konu hemen ona geçelim...

WhatssApp ücreti ne olacak?

Bildiğiniz gibi Android'de WhatsApp ücretli başka platformlar için hala konuşulan, kesinleşmemiş ve tartışılmaya devam eden karışık durumlar olduğu için onlardan bahsetmiyorum. Android kullanıcıları WhatsApp'a sahip olmak için yıllık 2 lira gibi bir ücret ödüyorlar. Bu fiyat zaman içinde değişiyor. Peki bu satın almadan sonra bu ücretler aynen devam edecek mi? Bildiğiniz gibi Facebook, bütün servislerini temel düzeyde ücretsiz sunuyor. Ücretli bir uygulamayı bünyesinde barındıracak mı? En çok merak ettiğimiz konular bunlar. Neden bu soruları soruyoruz? Çünkü Facebook'ın gelir modellerinden biri WhatsApp'a mutlaka uygulanacaktır. WhatsApp'ın kullanıcı sayısından yararlanmak isteyecek olan Facebook, reklam gelirlerini arttırmak için bu platformda reklam yayınlamaya başlayabilir. Peki ücretli bir uygulamada reklam görmek ister misiniz? WhatsApp ve Facebook ilişkisinin nereye gideceğini merak ediyoruz.

facebook whatsappı satın aldı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top