0
PC World'ün yaptığı mobil uygualmaların güvenliği araştırmasında ilginç sonuçlar görüldü. IOS uygulamalarının Android uygulamalarından daha fazla risk taşıdığı ortaya çıktı. Bu araştırma verileri, bir kez daha iki platform arasındaki rekabeti ateşledi ve özellikle ülkemizde yaşanan IOS ve Android ikilisinin karşılaştırılması sonucu yaşanan tartışmalar daha da komik bir hal aldı.

IOS uygulamaları daha güvensiz

Araştırma sonucu ortaya atılan veriler, düşünülenin tam aksini işaret ediyor. Bu güne kadar insanların bildiği, Apple'ın uygulama mağazası üstünde daha sıkı bir denetim uyguladığı; fakat araştırma verileri gösteriyor ki IOS uygulamaları daha çok risk taşıyor.Appthority Uygulama Risk Yönetim Servisin'den çıkan araştırmada toplamda 400 uygulama çeşitli kriterlere göre değerlendirildi.

Uygulama değerlendirme kriterleri

Ücretli ve ücretsiz uygulamaların değerlendirildiği araştırmada 400 uygulama, durağan, çalışır ve davranışsal olarak değerlendirildi. Değerlendirme neticesinde uygulamaların çoğu sınıfta kaldı. Ücretli uygulamaların daha az risk taşıdığı ortaya çıktı.

Riskli uygulamalar

Araştırma verileri şu şekilde; iki platformda da ücretsiz uygulamaların %95'inde enaz 1 adet riskli, güvenliğinizi tehtid edecek davranış sergilendiği ortaya çıktı. Ücretli uygulamalarda da bu davranışlar görülüyor ama oran biraz düşük. Ücretli uygulamaların %80'in de zararlı haraketlere rastlanıyor.

IOS mu güvenli Android mi?

Araştırmanın en can alıcı noktası ise hangi mobil platformun daha güvenli olduğu konusunda ortaya çıktı. IOS uygulamalarının 100'ünden 91 tanesi güvenliğinizi tehtid edecek en az bir davranış sergilerken, Android'de 100 uygulamadan 83'ünde bu görüldü. Bu karşılaştırma da dünya çapında, özellikle ülkemizde saçma sapan tartışmaların başlamasına da ön ayak oldu. Bizi gülmekten kırıp geçirecek değerlendirme ve tartışmaların yaşanmasına sebep oldu.

google play ve appstore uygulamaları risk durumları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top