4
Avrupa'da bazı kesimler WhatsApp'ın Facebook tarafından satın alınmasına tepki gösteriyor. Sebebi ise rekabeti alt üst edecek olması. Siyasi kimliğe sahip bazı insanların, satışın rekabete aykırı olduğu fikrini paylaşması ve vatandaşlara uyarıları ilgi çekici. Avrupa'da WhatsApp boykot edilmeye çalışılıyor. Facebook'un bu satın almayla, WhatsApp'ın rakiplerini direk olarak saf dışı bıraktığı düşünülüyor.

Facebook ve WhatsApp'a dikkat

Almanya Schleswig Holstein Eyaleti Veri Güvenliği sorumlusu Thilo Weichert hem Facebook hem de WhatsApp için Avrupa vatandaşlarını uyardı. Rekabet konusunda sıkıntı yaratacak olan satın almaya bir tepki olarakta bu uygulamaların Avrupa alternatiflerinin kullanılması tavsiye edildi.

Verileriniz saklanıyor

Yapılan açıklamada ilginç ve korkutucu iddialarda ortaya atıldı. Facebook ve WhatsApp tarafından verilerinizin saklanıp belli amaçlar için kullanıldığı açıklamada yer aldı. Bazı şirketlerin, kişisel bilgilerinizi ticari amaçlı kullandığını biliyoruz. Facebook'un bunu yaptığını zaten biliyoruz; fakat WhatsApp'ın yaptığından emin değildik. Bu insanları korkutmak için söylenmiş sözlerden biri de olabilir.

Rekabet elden gitti

Son zamanlarda Facebook, Google gibi devlerle problem yaşayan Avrupa, şimdi de WhatsApp'ın satışına taktı. Bildiğiniz gibi, yakın geçmişte yaşanan en önemli gelişmelerden biri Google'a yüksek miktarda ceza kesilmesi ihtimaliydi. Google Avrupa'da rakiplerine fırsat vermeyen politikalar izlediği için suçlu bulunmuştu. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde Google, arama sonuçlarında diğer arama motorlarından sonuçlarda göstereceğini açıklamıştı. “AB Rekabet Kurulu Ve Google Anlaşıyor.

“WhatsApp kullanmayın” çağsırının işe yarayacağını düşünmüyoruz. WhatsApp'ın kullanım oranlarını etkileyebilecek tek gerçek Facebook'tur. WhatsApp geliştirilirde Facebook Messenger ile entegre edilirse Avrupa'nın korktuğu başına gelir. İnsanların çoğu Facebook'un mobil uygulamalarından şikayetçi. Özellikle Messenger'ın WhatsApp ile entegre edilmesi ve Facebook arkadaşlarınızın hepsiyle WhatsApp'tan sohbet edebilmesi konusunda bir yenilik gelirse, diğer alternatiflere veda edebilirsiniz.

whatsapp rekabete gölge düşürecek

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Avrupa'dan WhatsApp'ın satışına tepki. Facebook'un rekabet kurallarını ihlal edeceğini öngören Avrupalı siyasiler, Avrupalı vatandaşlara, WhatsApp'ı değil Avrupa yapımı alternatifleri kullanmalarını tavsiye etti.

    YanıtlaSil
  2. HTC'nin Desire 8 modelinin mavi modelinin fotoğrafı yayınlandı. HTC Desire 8 ile iglili bütün detaylar blog yazımızda...

    YanıtlaSil
  3. Thief oyunu daha çıkmamışken torrentte baş gösterdi. Bu durumun sebebi olarak yapımcıların oyunu ekrenden dağıtımcılara göndermeleri gösteriliyor. PC versiyonu için durum biraz değişik...

    YanıtlaSil
  4. Samsung'un yeni galaxy Gear 2 ve Gear 2 Neo cihazları internete sızdı...

    YanıtlaSil

 
tic
Top