0
İnsanlar sosyal medyada ne kadar zaman harcıyor dersiniz? Sosyal medyanın artık hayatımızın bir parçası olduğunu söyleyip duruyoruz; ama bu siteler hayatımızdan ne kadar zaman çalıyor. Aslında çok fazla detaya girecek olursak, çaldığı zamandan çok bu zamanı o sosyal medyada nasıl harcadığımıza odaklanmalıyız. Yani gerçekten sosyalleşmek, muhabbet ve ilişkilerimizi geliştirmek ve bunun yanında bilgilenmek için mi o zamanı hacıyoruz yoksa tamamen boşa mı gidiyor? Şimdi buna çok fazla kafa yormayacağız. Global Web Index'in araştırmasına yer vereceğiz.

Araştırma sadece sosyal medyada geçirilen süreye işaret ediyor. Araştırmada ortaya çıkan genel bilgi, %44'ümüzün her gün günde 1 saatten fazla sosyal medyada vakit öldürdüğü şeklinde. Merkalıları için detaylar ise şu şekilde;
  • İnsanların %13'ü sosyal medyaya hiç girmiyor
  • Sosyalleşmeyi seçenlerin %21'i 30 dakikadan az bir süre sosyal medyada kalıyor.
  • Sanal sosyallikte muhabbet arayanların %22'si 30 dakika ile 1 saat arasında zaman geçiriyor.
  • %17lik kesim 1 ile 2 saat arasında zaman geçiriyor.
  • İnsanların %9'u 2 ile 3 saat arasında sosyal medyada zaman geçiriyor.
  • Günde 3 saatten fazla sosyal medyaya vakit ayıranların oranı %18 olarak belirlenmiş.
Rakamların gerçekten ilginç olduğunu ve sosyal medyanın gerçekten hayatımızın bir parçası olduğunu göstermesi yönünde önemli olduğunu açıklamak gerekiyor.

insanlar sosyal medyada ne kadar vakit harcıyor

Not: Araştırma her gün internete giren insanları kapsamaktadır. İnternete erişimi olmayan insanlar araştırmaya dahil edilmemiştir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top