11
SamMobile'da yayınlanan Galaxy S5 model numaraları, telefonun tam 17 farklı modelinin olduğunu ortaya çıkardı. Galaxy S5 17 farklı modeller piyasaya sürülecek. Bu haberden öğrendiğimiz en önemli bilgi, telefon yapmanın da o kadar kolay Bir şey olmadığı gibi, güncelleme yapmanında gerçekten zahmetli olduğu. Bu haberi sadece bunun için yayınladığımızı itiraf edeyim.

Bu haberi sadece telefon üretmenin ne kadar zor ve zahmetli bir iş olduğuna dikkat çekmek ve bu telefonlara güncelleme yapmanın da bir o kadar zor olduğuna vurgu yapmak için yorumluyoruz. Zira bir çoğumuz telefonumuza geç güncelleme geldiği ve gelmediği için suçlamadığımız insan kalmıyor ve bir an önce güncelleme bekliyoruz. Oysa işin özü farklı.

Galaxy S5'in 17 farklı modelinin olmasının teknik olarak hiç bir özelliği yok; çünkü telefon genel hatlarıyla aynı. Bölgelere özel bir kaç özellik farklı. Bunun için bile Galaxy S5 için 17 farklı model piyasaya sürülüyorsa, ne kadar zahmetli bir iş olduğunu varın siz düşünün. Ülkemiz için üretilen modelin tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz; ama SM-G900F_EUR_XX, SM-G900H_EUR_XX veya SM-G900I_SEA_XSA olması muhtemel. İşte meraklıları için Galaxy S5 modellerinin tam listesi...

  1. SM-G9006V_CHN_CHN (Çin)
  2. SM-G9008V_CHN_ZM (Çin)
  3. SM-G9009D_CHN_CTC (Çin)
  4. SM-G900A_NA_ATT (AT & T)
  5. SM-G900D_JPN_DCM (Japonya)
  6. SM-G900F_EUR_XX (Açık Avrupa)
  7. SM-G900H_EUR_XX (Açık Avrupa)
  8. SM-G900I_SEA_XSA (Asya)
  9. SM-G900J_JPN_KDI (Japonya)
  10. SM-G900K_KOR_KTC (Kore)
  11. SM-G900M_LA_VF (Vodafone)
  12. SM-G900P_NA_SPR (Sprint)
  13. SM-G900R4_NA_USC (US Cellular)
  14. SM-G900S_KOR_SKC (Kore)
  15. SM-G900T_NA_TMB (T-Mobile)
  16. SM-G900V_NA_VZW (Verizon)
  17. SM-G900W8_NA_BMC (BMC)
galaxy s5 model numaraları ülkelere göre liste

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Galaxy S5 17 farklı modelle piyasada olacak. İşin zahmetine dikkat çekmek istedik...

    YanıtlaSil
  2. Sosyal medya kullanım süreleri ile ilgili çok detaylı bir araştırma. İnsanların % kaçı kaç saat sosyal ağlarda kalıyor?

    YanıtlaSil
  3. Nokia'nın Android modelinin çok ucuz olacağı şu an ortalıkta dolaşan en önemli söylentilerden biri...

    YanıtlaSil
  4. GTA SA Windows Phone mağazasında 13 liralık fiyatıyla göründü...

    YanıtlaSil
  5. Fiyat Performans telefonu GM Discovery ile son zamanların en iyilerinden biri olan G2 yi karşılaştırıyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Niye bu kadar farklı modelleri sürüyorlar piyasaya, ülkeye göre değişen nedir? Bir de kullanıcı olarak bizi ilgilendirir mi işin zahmeti, elbette güncelleme bekliyoruz bir an önce?

    YanıtlaSil
  7. Hocam ülkelere göre değişir elbette. Dil değişir, sonra bölge ayarları değişir. Bunun sat dilimine kadar farklılığı var. Çok çeşitli bölgelere çok çeşitli cihazlar dağıttıkları için bu kadar farklı model var; ama normalde hepsi görünüşte aynı. Çok fazla değişen birşey yok. Güncelleme hepimiz bekliyoruz; ama işte ne kadar çok çeşit var ve ne kadar çok uğraşılması gerekiyor görün. Güncelleme çıkacağı zaman muhtemelen bu 17 model için farklı farklı çıkacak.

    YanıtlaSil
  8. Mehmet Akif Tütüncü30 Ocak 2014 12:39

    "NFC'ye gerek yoktur. NFC olmasa da olur." nasıl bir kafadır acaba? :)

    YanıtlaSil
  9. NFC'yi siz nerede hayatınızda kaç kere kullandınız? 2013 Türkiye'sinden bahsediyorum. Hadi ben her zaman kullanıyorum deyin de bu ülkemizde nerelerde kullanılıyor ve bu telefonu satın alan kaç kişi bunu kullanacak? Dünya çapında NFC'nin çığır açtığı gibi bir haber mi okudunuz bir yerde de bu yorumu yaptınız güzel dostum.


    Herkes güvenlik önlemlerini arttırmaya çalışırken bana sorarsan NFC'nin bir geleceği yok. Bu böyle bir kafa...

    YanıtlaSil
  10. Mehmet Akif Tütüncü30 Ocak 2014 15:59

    Ben NFC'yi kendi telefonumla ve akıllı etiketlerimle kullanıyorum. Fotoğraf da gönderip aldım. Akıllı ürünleri (telefon, saat, uzaktan kumanda vs.) birbiriyle eşleştirmek, aralarında veri aktarmak gibi işler için şu anki en pratik çözüm bence. Olayın güvenlikle ilgisini de anlamadım açıkçası?

    YanıtlaSil
  11. Hocam ülkemizden bahsediyoruz. Gerçekçi olalım. Siz kullanıyorsunuz ama çoğu ne olduğunu bile bilmiyor çünkü ortada bir ihtiyaç yok. Yani ihtiyaçtan kastım, toplumun genel bir ihtiyacı.


    Büyük bir şirkette çalışan biri NFC'yi ve akıllı etiketleri kendisine zaman kazandırması için çok iyi kullanır, peki bu amaçla kullanan kaç kişi olabilir. Bu basit bir örnek.


    Yukarda ihtiyaç yok yazdık; çünkü toplumun bir akıllı telefondan beklentisi belli. %90'ı bir akıllı telefon alırken, oyun oynadığı zaman kasıp kasmadığına bakıyor, siz hala nfc'nin bir ihtiyaç olduğundan bahsediyorsunuz. Nfc'ye sizin ihtiyacınız var ama toplumun yok. Gerçekçi olalım. Kimse temassız ödeme de yapmayacak. Ofis ve takviminide eşitlemeyecek, son olarak ülkemizde S4 ya da S5'in yanına galaxy gear veya üst modellerini alacak insan sayısıda çok çok az.


    Hepsinin toplamı eşittir çıkan sonuç "ihiyaç yok"


    Hocam bunlar yazar arkadaşın görüşü ve onun kafası benimde görüşüm. Ama eleştirinizden ne kadar mutlu oldum anlatamam. Sonuçta çıkıp benim ihtiyacım var dediniz. Benim burdaki tepkim ise "bu nasıl bir kafa" lafınızaydı. O şekilde kullanmasaydınız teşekkür eder geçerdim; ama böyleside iyi oldu. İstişare ettik.


    Güvenlik konusunda ise, yine benim görüşüm, "sanal hiç bir bağlantı güvenli değildir. " ne kadar az bağlanırsan o kadar iyidir.


    Yorumunuzu esirgemediğiniz için teşekkür ederim. yorumlarınızın devamını bekliyorum

    YanıtlaSil

 
tic
Top