0
Samsung’un amiral gemisi Galaxy S4’ten sonra yakın zaman içinde piyasaya sürülecek olan Galaxy S5 iki farklı modelle piyasadaki yerini alacak. Detayları almak için haberimizi okuyabilirsiniz. 

Samsung’un her iki S5’inde de farklı özellikler boy gösterecek. Yapılan tahminlerin çoğunun doğru olduğunu size şimdiden garanti ederim. İki farklı Galaxy S5 gelecek dedik. Bunların hangi özellikleri farklı olacak. İlk farklılığı işlemci. İkinci farklılık ise ekran. Diğer özellikleri birbirleriyle aynı olacak. 

İlk farklılığın işlemci olacağını belirttik. Modellerden bir tanesi 32-bit sekiz çekirdekli Samsung Exynos 5430 işlemciye sahip olacak. 8 çekirdekli bir cebin hızına erişebilecek şu an hiçbir cihaz yok. Şu an dünyanın en hızlı telefonu olan Gionee Elife E7’yi bile geçecek. Gionee Elife E7 ile ilgili bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. S5 modellerinden diğeri ise 32-bit dört çekirdekli Snapdragon 800 ya da 32-bit sekiz çekirdekli Samsung Exynos 5422 (28nm) ile üretilecekmiş. İşlemcilerdeki farkla bunlar. Ya ekranlardaki farkla ne olacak? 

Galaxy S5 özellikleri

Ekranlardaki farklılık boyutlarla alakalı değil. İki cihazda da 5.5 inç boyutunda ekran olacak. Ancak ekranlardaki çözünürlük ve PPI değeri değişiyor. Cihazın bir tanesinde Prime 1440 x 2560 (565ppi) ekran kullanılacakken diğerinde Standart ise 1080 x 1920 (423 ppi) ekran kullanılacak. Peki diğer özellikler ne olacak? 

Yapılan tahminlere göre diğer özellikler de şunlar olacak: 
  • 3 GB RAM, 
  • 16 MP arka kamera, 
  • 2 MP ön kamera, 
  • Parmak izi tarayıcısı, 
  • 3D Gesture desteği, 
  • 2850 mAh batarya, 
  • Android 4.4 işletim sistemi. 
Bu gibi özellikleri aynı olacak. MWC 2014’e az kaldı. Ne var ne yoksa hepsini orada göreceğiz. 

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top