0
Motorola'nın duyurulduğundan itibaren ses getiren projesi Project Ara'da ilerleme kaydediliyor. Motorola, Project Ara için 3D Systems ile anlaşarak projeyi ileriye taşımaya başladı. Geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz Project Ara'dan biraz bahsedelim.

Project Ara nedir?

Motorola'nın uzun çalışmalar sonucu ortaya çıkan projesi, telefonların basit bir şekilde parçalanabilmesini ve parçaların yine çok basit bir şekilde değiştirilebilmesini öngörüyor. Bu sayede telefonunuz asla teknolojinin gerisinde kalmayacak. Telefonunuzun donanımları değişebilecek ve yetersiz gördüğünüz donanımları üst modeliyle değiştirip, telefonunuzu geliştirebileceksiniz.

project ara

İhtiyaçlarınızı belirleyin

Project Ara ile üretilen telefonlar tamamen sizin ihtiyacınıza göre tasarlanacak veya siz değiştirebileceksiniz. Örneğin, hiç kamera kullanmayan ve çok konuşan birisiniz. Telefonuza daha düşük özellikte ve daha küçük bir kamera ekleyerek ve belkide kamerayı çıkartarak daha büyük bir pil takabileceksiniz. Bu sayede kendi ihtiyaçlarınıza göre telefonunuzu güncelleyebileceksiniz. Project Ara ile ilgili detaylı bilgiye bir diğer yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Project Ara ile ilgili diğer detaylar

Verilen bilgilere göre üretilen donanımlar farklı renklerde olacak ve siz bu donanımları kullanarak cep telefonunuzu rengarenk yapabileceksiniz. Ayrıca daha önemli bir bilgi ise, Project Ara kapsamında üretilen telefonun önümüzdeki senenin başlarında piyasada olması bekleniyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top