2
Fiyat ve performansıyla piyasayı sallayan General Mobile Discovery’i alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlara alırken dikkat etmezseniz sonradan garantiye göndermekle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. 

General Mobile Discovery alırken dikkat etmeniz gereken hususlar: 

Ölü Piksel Sorunu 

Elektronik cihaz almak şans işidir. Kutudan nasıl çıkacağını bilemezsiniz. Kutudan çıktığı zaman bir veya birden çok ölü piksel sizi bekliyor olabilir. Bu nedenle satın aldığınız mağazada faturanızı kestirmeden incelemenizi iyi yapın ki sonradan ölü piksel canınızı sıkmasın. Ölü piksel kontrolünüzü cihaz açılırken yapabilirsiniz. Cihaz açılırken çok fazla animasyon ekrana geliyor ve bir renk cümbüşü ortaya çıkıyor. O arada ölü piksel olup olmadığı belli oluyor. Ölü piksel küçük siyah veya renksiz bir noktadır. Birden çok da olabilir. İyice bakmadığınız zaman görmeniz zordur. 

Kamerada Pembelik Sorunu 

Cihazın kamerası 8 MP’dir. Oldukça iyi çekimler yapabilirsiniz. Ancak bazı kullanıcılar kamerada pembelik olduğunu söylüyorlar. Doğrudur. Kamerada pembelik vardır. Bazı cihazlarda bu açık seçik belli oluyor. Siz cihazı aldığınız zaman bunun da testini yapın ki sonradan başınızı ağrıtan bir sorun olmasın. Telefonu kutudan çıkarttığınızda kamerasını açın ve beyaz bir zemine tutun. Eğer pembelik açık seçik belli oluyor ve size rahatsızlık veriyorsa o zaman telefonu satan kişiye bu sorunu gösterebilirsiniz. Eğer bu beni rahatsız etmedi derseniz o zaman telefonu alabilirsiniz. Zira sonradan bu sorunu düzeltmeniz de mümkündür. Kamera ayarlarından doygunluk vs. gibi ayarları değiştirip sizin için en iyi olanı seçebilirsiniz. 

Kulaklık ve Şarj Cihazı Kontrolü 

Cihazın aksesuarları tam anlamıyla piyasaya yayılmadı. Bu nedenle alırken kulaklığınızı ve şarj cihazınızı mutlaka kontrol ettirin. Telefonu şarja taktırın ve şarj oluyor mu bakın. Bunun yanında kulaklığınızı da telefonda deneyin. Yanınızda başka telefon varsa ona da takıp deneyebilirsiniz. 

Kasma Sorunu Var mı? 

Cihazı ilk aldığınızda menüdeki geçişlere bakın. Geçişler arası takılma var mı, kasma yapıyor mu? Bu sorunlar yaşanıyorsa cihazı almayın. Çünkü 4 çekirdekli, 1.2 GHz işlemcili ve 1 GB RAM’e sahip bir cihaz menüler arası geçişte asla kasam yapmaz. Ya da normal kullanımlarda asla kasma yapmaz. Eğer ağır bir program kullanıyorsanız o zaman başka işlem yaparken kasmalara rastlayabilirsiniz. Ancak menüler arası geçişte kasma demek bu cihaz için alınmaması gerektiğinin sinyalidir. 

IMEI Numarası Kontrolü 

Cihazı alanlardan bazıları cihazlarının kayıtlı olmadığına dair mesajlar aldıklarını söylüyorlar. Cihazı alırken anında bu şekilde bir mesaj elinize ulaşmaz, ancak her telefonda olduğu gibi *#06# tuş kombinasyonunu tuşlayarak iki adet IMEI numarasını görebilirsiniz. 

Fatura Kestirin ve Garanti Belgesine Dikkat Edin 

Cihazı alırken mutlaka faturayı alın. Fatura kestirmek önemlidir. Sizin o cihazın parasını ödeyip aldığınızı gösterir. Bu sayede size herhangi bir yanlış yapmaları mümkün olmaz. 

Cihazın garanti belgesine de dikkat edin. İçinden garanti belgesi de çıkmayabilir. Fabrikada bu tür bir ambalajlama hatası olmuş olabilir. Siz böyle bir cihazı almayın. 

Cihazla ilgili başka dikkat edilmesi gereken bir nokta olduğunu sanmıyorum. Ancak yazımızı okuyanlar eksik bıraktığımız noktaları faydalı olabilmek amacıyla yazımızın altında yorum şeklinde diğer okuyucularımızla paylaşabilirler.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. * Cihazımda 3 tane ölü piksel bulunmaktadır.
    * Kameramda pembelik sorunu var.
    * Neyseki kasma gibi bir durum yok.
    * IMEI yuva 1 ve yuva 2 durumu: Kayıtlı!
    * Faturalarım ve garanti belgem kaşelendi!


    Bugün cihazımı değişim yapacağım.

    YanıtlaSil
  2. Eray Bayar, 3 adet ölü piksel birbirine yakın mı?
    Duruma göre size söylenenleri bize bildirir misin?
    Yani firma bu sorunların karşısında sana nasıl bir tavır sergileyecek, bunu merak ediyoruz. Teşekkürler. Cİhazın dilerim ki sorunsuz değiştirilir.

    YanıtlaSil

 
tic
Top