0
picasa resim düzenleyici
Google'ın sunduğu hizmetlerden biri olan Picasa elbette dünyanın en popüler resim düzenleme ve yayınlama programlarından. İşin ucunda Google olunca elbette durum değişiyor. Konuya hemen olumsuz bir özelliğinden bahsederek girelim. Picasa, detaylı bir resim düzenleme programı değil. Çok basit düzeyde tutulmuş bir resim görüntüleyicisi.

Resimlerinizi çok basit ve hızlı bir şekilde görüntüleyin

En önemli özelliği resimleri ve diğer görselleri görüntüleme. Bilgisayarınıza Picasa'yı kurduğunuzda onu görsel görüntüleme aracı olarak belirlerseniz, görsellerinizin ne kadar hızlı bir şekilde açıldığını farkedeceksiniz. Ayrıca bir resmi görüntülerken sizi programda işlem yapmaya götürecek çeşitli butonlar, hızlı bir şekilde resminizi düzenlemenize olanak tanıyacak.

Yüz tanıma teknolojisi

Bahsedilmesi gereken özelliklerden biri Picasa'nın yüz tanıma teknolojisine sahip olması. Son güncellemlerle programa eklene bu özellik sayesinde, fotoğraflardaki insanlar ayırt edebiliyor ve fotoğraflarınızı kişilere göre gruplandırabiliyor. Örneğin fotoğrafta sizi tanıyarak, sizin fotoğraflarınızı otomatikman gruplandırabilir. Bu sauede hangi fotoğrafta kim var hepsini basit bir şekilde ayırabilirsiniz. Bunun yanında fotoğraflarınızı tarihe ve diğer başka kategorilere göre gruplandıran Picasa, size hızlı bir şekilde fotoğraflarınızı ayırma ve görüntüleme imkanı sunuyor.

Hızlı albümler

Picasa'nın konuşulmasıo gereken özelliklerinden bir diğeri ise hızlı bir şekilde fotoğraflarınızdan eğlenceli albümler yapabiliyor olmanız. Efekti bol ve basit albümler, aile fotoğraflarınız için çok iyi olacak.

Fotoğrafları şifreleme özelliği

Bilgisayarınızı sadece siz kullanmıyor musunuz? Aileden başka biri de bilgisayarınıza erişebiliyor mu? Fotoğraflarınızı başka birilerinin görmesini istemiyorsanız Picasa sayesinde onları şifreleyebilirsiniz. Bu sayede fotoğrafları sadece siz görüntüleyebilirsiniz.

picasa resim düzenleyici

Fotoğraf düzenleme

Picasa'nın içinde basit fotoğraf düzenleyici bulunuyor. Bununla görsellerinizi basit seviyede iyileştirebilirsiniz. Renk ayarı, kontrast ayarı, beyaz dengesi gibi ayarları yapabilirsinzi. Ayrıca kendimi şanslı hissediyorum seçeneğiyle fotoğraflarınızı otomatik olarak en iyi hale getirebilirsiniz. Fotoğraflarınızın üzerine yazı yazma imkanınızda var.

Bloggerla entegre bir sistem

Picasa'nın en önemli özelliklerinden biri fotoğrafların online şekilde tek tuşla internette yayınlanabiliyor olması. Özellikle Bloggerla entegre biçimde çalışan Picasa, basit bir şekilde istediğiniz fotoğrafınızı Blogger hesabınızda yayınlamanıza izin veriyor.

Daha bir çok özelliğin bulunduğu Picasa hakkında detaylı bilgi için ve Picasa'yı kullanmak için http://picasa.google.com/

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top