0

A4AI internet fiyatlarını ucuzlatabilir mi?

Dünya teknoloji devleri internet fiyatlarını düşürmek için bir araya geldi ve A4AI isimli bir birlik kurdu. Alliance For Affordable Internet isimli birlik dünya çapında internet fiyatlarının çok çok ucuzlaması konusunda çalışma yürütecekler. Yapılan araştırmalar, şuan için dünya genelinde internet ücreti ödeyen kişiler gelirinin %30'unu internet giderine veriyor. Alliance For Affordable Internet bu payı %5'e indirmek için çabalayacak.

Alliance For Affordable Internet'de hangi şirketler var?

Google, Microsoft, Intel, Facebook ve Yahoo'nun bir araya gelerek oluşturduğu grup elbette daha fazla insanın internete girmesi ve kendilerine yeni gelir kapıları açılması için uğraşıyor. Özellikle ülkemizde internet fiyatlarının dünya genelinden çok çok yukarda olduğunu düşünecek olursak, bu tür girişimlere çok ihtiyacımız olduğunu söyleyebiliriz.

Ülkemizde internet fiyatları

Alliance For Affordable Internet, bu sene sonuna kadar bir kaç tane devlette internet fiyatlarını düşürmeyi hedefliyor. Bunun için hükümetlerle görüşmeler yapacak olan şirketler bakalım 3 ülkede internet fiyatlarını aşağı çekebilecek mi? 2016 yılına kadar ise toplamda 12 ülkenin internet ücretlerini ucuzlatma hedefindeki topluluğa cidden başarılar diliyoruz. Ülkemiz üzerinde de çalışma yürütmelerini temenni ediyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top