0
Önemli bir güvenlik yazılım şirketi olan TrendMicro, çocukları internetin tehlikelerinden korumak için bir dizi öneride bulundu. Bu önerileri vereceğiz; ama bir kaç şeyde biz eklemek istiyoruz. Çocuklarımızın cidden internetin zararlarından korunması lazım. İlki internet bağımlılığı. Dünya üzerinde gerçekten böyle bir kavram var ve insanlar artık internete bağımlı hale geldiler. Bunun için önlemlerinizi alın. Ayrıca internet üzerinden her türlü bilgiye ve istenmeyen şeylere dahi ulaşılabildiği için, internetinizde aile filtresi kullanmanız mantıklı olacaktır.

TrendMicro'nun çocukları internetin zararlarından korumakla ilgili önerileri şu şekilde;

Sosyal medya sitelerinin 13 yaş altı çocukların kullanımına yasak olmasını göz önünde bulundurarak bu tip sitelerden onları korumalısınız. Çocuklar bu tip sosyal medya ağlarında hiç tanışmaması gereken insanlarla tanışabiliyor.

Çocuğunuz internete giriyorsa, yanında mutlaka biri olmalı. Bilgisayar herkesin bulunduğu yerde bulunmalı. Bu sayede çocuğunuzu her zaman kontrol edebilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun internete bağlı kalma süresinide akıllıca belirlemelisiniz. Bununla birlikte ona internetten ve dijital dünyadan bahsedin. Doğru ve düzgün bir şekilde tehlikeleri ve yapması gerekenler açıklayın. Ayrıca yapmaması gereken şeyleri söyleyipte aynı şeyleri kendiniz yapmayın. Düzgün bir örnek teşkil edin.

Çocuğunuz yeterince büyüdüyse ve artık internette sosyal ağlar gibi bazı yerlere erişebielcek düzeydeyse, onu serbest bırakmak ya da hala yasaklamaya devam etmek yerine onunla birlikte sizde Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara girin. İlkler önemlidir. Ona gizlilik ayarlarını düzenlemesinde yardımcı olursanız, çocuğunuz bu tür sitelerde her zaman dikkatli olacaktır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top