0
sabıka kaydını cepten çıkartınTürkiye yeni bir uygulamaya imza attı. Bu uygulama hem Adalet Bakanlığı’nın işini kolaylaştıracak, hem de vatandaşın uğraşmadan sabıka kaydı almasına yardımcı olacak. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Türksat A.Ş. ile Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü arasında 5 Haziran 2013 tarihinde bir protokol imzalandı. Bu protokol adli sicil kaydı hizmetini içeriyor. Protokole göre her vatandaş e-devlet şifresi ile mobilden e-devlet uygulamasına bağlanabilecek ve kendi sabıka kaydını kendisi çıkarabilecek. Telefondan e-devlet uygulamasına bağlandığı zaman asli sicil kaydının örneğini e-posta adresine gönderebilecek ve oradan alıp çıktısını alabilecek. Bu şekilde Adalet Bakanlığı da günde adli sicil kaydı için başvuru yapan 45 bin kişiye daha hızlı yardımcı olmuş olacak. Hem o bin kişi uğraşmadan adli sicil kaydını almış olacak, hem de Adalet Bakanlığı biraz rahatlamış olacak. 

E-devlet uygulamasına bağlanabilmeniz için e-devlet şifrenizin bulunması gerekiyor. E-devlet şifresini PTT’lerden kolayca alabilirsiniz. Ayrıca e-devlet mobil uygulamasına mobil imza da kullanılabiliyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top