0
TBMM Genel Kurulu’nda bazı kanunlar kabul edildi. Kabul edilen kanunlar arasında ilk defa ehliyet alanların 1 yıl süre ile stajyer, yani aday sürücü olarak kalmalarına karar verildi. 

Yeni ehliyet alanlar 1 yıl stajyer

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yaşanan kazaların çoğu 18-24 yaş arası sürücüler nedeniyle oluyormuş. Bu nedenle yeni ehliyet alanların 1 yıl süre ile gözetim altında tutulmasına karar verildi ki kazaların önüne geçilebilsin. Kimine göre doğru, kimine göre yanlış. Biz ne dersek diyelim bu kanun kabul edildi ve uygulamaya konuldu. Bundan sonra ehliyet aldığınız zaman bir yıl içinde herhangi bir hatanızda yakalanacak ve uyarılacaksınız. Ceza olarak ne yapılır, o konuda bir bilgi verilmemiş. Stajyerlik zamanı dolmadan sizi gözetimden çıkartmayacaklar. 

Ayrıca TBMM Genel Kurulu’nda alınan kararlardan bir tanesi de ehliyet sahiplerinin belirli bir süre sonra ehliyetlerini yenilemeleri. Bu yöntem de kazaları önlemek amacıyla yapılmış. Tekrar sağlık taramasından geçirilecek olan ehliyet sahipleri eğer ehliyet alırken sahip oldukları sağlığa sahip değillerse tekrar ehliyet verilmeyecek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top