0
Teknoloji devi Microsoft yine kendisi gibi teknoloji devi olan Nokia’yı satın almak için görüşmelere başladı. Nokia’nın geçen yıl ve ondan önceki yıllarda büyük sıkıntılar yaşadığına tanık olduk. Ancak o Lumia serisi akıllı telefonlarıyla piyasaya çıkış yaptı ve kendini kurtardı. Eğer kendini kurtarıp kara geçmese o zaman Microsoft Nokia ile bugün ilgilenmezdi. 
microsoft nokiayı satın mı alıyor

Haberlere göre Nokia’nın ABD’deki borsa değeri 14 milyar doların üzerinde. Ayrıca yine haberlere göre Nokia geçen yıl 30.2 milyar Avro’luk gelirinin yarısını ürettiği mobil cihazlardan kazandı. Nokia’yı kurtaran son çıkarttığı cihazlar olan Lumia serisidir. Şu an bile hala hızla satılan cihazların özellikleri de insanları fazlasıyla tatmin ettiği için Nokia bugün ayakta. 

Eğer Nokia Windows Phone 8 yerine Symbian kullanmaya devam etseydi o zaman bu başarıya ulaşamazdı. Bugün Android ve IOS önünde ezilmiş olurdu. Bakalım bu görüşmelerin sonucunda zorluklara katlanıp Android ve IOS önünde ezilmeden kalabilmiş Nokia Microsoft’un olabilecek mi?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top