0
Google’ın giyilebilir teknolojisi Google Glass hakkında yeni bir araştırma daha yapıldı. Daha doğrusu anket yapıldı. Bu ankette Google Glass ile ilgili sorular katılımcılara soruldu. Sonuçlar arasında ilginç ayrıntılar da var. 
google glass

Google seçtiği bir grupla Google Glass’ı denedi. İşin komik mi yoksa vahim mi demeliyim bir tarafı var. Google Glass’dan hala bihaber olan kişiler var. 

Google Glass ile ilgili yapılan araştırmalara konu olan kişiler 45-59 yaşları arasında. Toplam sayıları da 1210. Bu rakamın yarısı Google Glass’dan yeni haberdarmış. Bu çok ilginç bir sonuç. 605 kişi Google Glass’tan habersiz. 

Yapılan araştırmadan çıkan sonuca göre araştırmacıların 3’te 2’si seyahat ya da seyahat benzeri yerlerde Google Glass’ı kullanabileceklerini söylüyorlar. 

Google Glass’ı kullanmayacağım diyenler de var. Tabi bunun nedeni onlara soruldu. Alınan cevap yeni teknoloji ürünlerinin dikkat dağıtıcı olması oldu. Bu cevap da en az araştırma kadar ilginç. 

Araştırmaya katılanların kullanmamalarının bir diğer nedeni gözlüğün pahalı olması. 1.500 dolara satılacak olan gözlük araştırmaya katılanlara pahalı gelmiş. Ayrıca kişisel gizlilik konusunda Google Glass’a güvenmeyen de var. Ayrıca gözlüğü dikkat dağıtıcı ve rahatsız edici olduğunu söyleyenler de var. 

Araştırmanın ilginç sonuçları bizleri şaşırttı. Teknolojinin bu kadar ilerlediği günümüzde şaşırmamak elde değil.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top