1
Bilgisayar ortamında birbirinden farklı virüsler bulunuyor. Bu virüsler çeşitli etkilerde bulunabiliyor. En tehlikelisi de bilgisayarınızın açılmaması. İçindeki verilerinizi kaybetme tehlikesi doğuyor. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman hemen format atmak aklınıza geliyor. Ancak verilerinizi de düşünüyorsunuz. Bu nedenle format atmak istemiyorsunuz. Atmanıza da gerek yok. Format atmadan virüs taraması yaparak bilgisayarınızın eski haline dönmesine yardımcı olabilirsiniz. 

Bilgisayarı açmadan virüs taraması nasıl yapılır? 

Bilgisayarı açmadan virüs taraması yapmak için ilk olarak bu bağlantıdaki programı indirmelisiniz. Ardından yapmanız gereken şey indirdiğiniz programı CD’ye ya da USB’ye yazmak. Flash bellekten format atarken iso formatındaki format dosyalarını nasıl USB diske yazıyorsak bunu da aynen o şekilde USB diske yazacağız. Ya da çeşitli yöntemlerle CD’ye ya da DVD’ye yazacağız. Yazdıktan sonra CD’yi ya da USB diski bilgisayara takacağız. Bilgisayara taktıktan sonra bilgisayarı açacağız. Bilgisayar açılırken boot menüye erişmenizi sağlayan tuşlar bulunur. F2, F8 ya da F12 gibi tuşlar. Bu tuşlardan gerekli olana basıp boot menüyü açıyorsunuz. Boot menüyü açtktan sonra orada liste biçiminde bilgisayarınızın donanımlarını ögreceksiniz. CD-Rom, Hard disk, bir de USB disk gibi. Siz hangisiyle bilgisayarı başlatmak istiyorsanız onu seçmelisiniz. En üstte hard disk olur. Çünkü bilgisayarınız her seferinde hard disk ile başlar. Siz en başara eğer bu programı USB diske yazdıysanız USB diski getirin. Ya da diğerlerini. Daha sonra da kaydet ve çık deyin. Bu tuş da genelde F10 olur. Ardından tamam deyin ve bilgisayarınızı açmadan virüs taraması yapmaya başlasın. 

İşte bilgisayarınızı açmadan bu şekilde virüs taraması yapabilirsiniz. Bizi takip edin bilgisayarınız ve işletim sisteminizle ilgili önemli bilgileri kaçırmayın.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. paylaşım için teşekkürler. hayat kurtarabilir. comodo rescue disk gerçekten kullanışlı ve önemli bir program.

    YanıtlaSil

 
tic
Top