0
Twitter'ın çok uzun zamandır kullandığı onaylı hesapVerified Page” özelliği duyuruldu. Biz bu özelliğin Facebook için diğerlerinden daha çok gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bunun en büyük sebebi ise Facebook'ta bir sanatçının sayfasını aradığınızda karşınıza sanatçının popülerliği ile paralel 50'ye kadar sayfa çıkabilir. Hangisinin gerçek sayfa olduğunu bulmak imkansızdır. Hem hayranlar hem de satançı için bu olumsuz bir durum teşkil eder. Onaylı sayfa özelliği sayesinde ise bu durum ortadan kalacak.

Twitter'da çok uzun zamandır kullanılan “Verified” özelliği sayesinde hangi hesabın sanatçıya ait olduğu biliniyordu. Bu sayede insanlar kimleri takip edeceklerini çok kolay belirleyebiliyorlardı. Facebook geçte olsa bu özelliği kendisi için devreye soktu.


Onaylı sayfa olmak için şimdilik hangi kriterlerin gerektiği bilinmiyor. Yakın zaman içinde Facebook, durumla ilgili açıklama yapacak ve sayfaların nasıl onaylanacağını bize gösterecektir. Elbette bu durum yine sahte hesap ve profillerin açılmasına engel olmayacak; fakat insanlar artık bu sayfalara itibar etmeyecekler. Detayları takip edeceğiz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top