0

Google'ın yakın zaman önce aldığı bir patent bütün akıllı telefonlarımızla ilgili dertlerimizin en büyüğüne çare olacak. Akıllı telefonlarımızla ilgili en çok sıkıntı çektiğimiz nokta elbette enerji sorunu. Gün içinde biten batarya ciddi manada canınızı sıkabilir.


Google'ın kabul edilen yeni patentine göre telefonların OLED ekranlarında kullanılabilecek 3 farklı mod geliştirdi. Bu modlara göre 4 katı enerji tasarrufu sağlanabilecek yani bu yeni teknolojiyle beraber telefonlarınızın şarjları 4 kat daha uzun kullanılabilecek.


İlk mod arka planda kısıtlamalara giderek enerji tasarrufu sağlıyor. Arka planda yer alan blur ve animasyonları etkisiz hale getiren bu mod gerçekten büyük tasarruf sağlayacak. Kullanabileceğiniz diğer mod cihazın ekran çözünürlüğünü HD'den HQ'ya düşürüyor. Yarı yarıya düşen ekran kalitesiyle beraber iki kat tasarruf sağlanıyor. Son mod ise siyah ve kırmızı renklerin görünmesini sağlıyor. Bu sayede büyük bir tasarruf sağlanıyor.

Tasarruf sağlanmasına sağlanıyor da çok özellikli akıllı telefonumuzun özelliklerinin kullanılamaması ne kadar mantıklı siz karar verin. Bu özelliklerin patente göre ekranlara entegre edilmesi bekleniyor. Hangi telefonlarda kullanılacağı ise şu an için bilinmiyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top