0
Pinterestle ilgili analitik aracına geçmeden önce bazı önemli hususları belirtmek gerekli. Pinterest bildiğiniz gibi hızla büyüyen bir sosyal ağ diyebiliriz. Bir çoğuna göre çok yeni olmasına karşın daha hızlı büyümüş ve gelişmiştir. Bu sosyal ağ Pinterest geçtiğimiz günlerde yeni bir görünüm yayınladı ve sizde isterseniz o görünüme geçebilirsiniz. Analitik kullanmak için zaten bu görünüme geçmek gerekecek. Yani ilk adımımız Pinterest sayfanızın sağ üst köşesindeki menu kısmında yer alan “Switch To The New Look” sekmesine tıklamak.


Şimdi yapmanız gereken ikinci adım ise eğer yapmadıysanız Web sitenizi doğrulamak. Bu sayede analitik verilerine ulaşabileceksiniz. Bütün bu adımları tamamladıysanız yine aynı menuden Analitik sekmesine tıklayarak veriler kısmına geçebilirsiniz. İlk etapta hatırlatmak gerekir ki verilerinizin elde edilmesi biraz zaman alabilir. “We don't have any data yet! Please wait for us to calculate it for you.” şeklinde bir uyarı ile karşılaşırsanız beklemeniz gerektiğini anlayın.


Şimdi verilerden bahsedelim. Pinterest'in analitik hizmetinin görsel olarak çok sade, bu nedenle de kullanışlı olduğunu söylemek mümkün. Pinterest analitik servisinde sitenizi doğrulattığınız için site istatistiklerinide görebiliyorsunuz. Site istatistikleri “Site Metrics” sekmesinde görülebilir. Analitik kısmında görebileceğiniz diğer istatistikler ise en çok görüntülenenler, en çok tıklananlar ve en çok repin yapılanlar. Bu istatistikler ise sosyal ağınızı yönetmek için kullanabileceğiniz verileri size sunuyor. Takipçilerinizin neler beklediğini çok basit bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Pinterestle ilgili bazı ipuçları için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlanmıştır.

Yorum Gönder

 
tic
Top