0

Microsoft 3 sene öncesinden açığa çıkmış bir olay yüzünden bugün büyük bir soruşturma içerisinde kalmış görünüyor. ABD Sermaye Piyasası Kurulu ve Adalet Bakanlığı Microsoft'a rüşvetle ilgili deliller nedeniyle soruşturma açtı.


Microsoft 3 sene öncesinden kendi içerisinde konuyla ilgili soruşturmalara devam etsede durumdan bir sonuç çıkartamadı. Çinde Microsoft adına çalışan bir kişi verdiği bilgilerde Microsoft'un yabancı ülkelerde rüşvetle iş yaptığını ortaya çıkardı. İddialara göre Microsoft bazı Çin, Romanya ve İtalya'nında aralarında bulunduğu bir çok ülkede devlet dairlerinde Microsoft ürünlerinin kullanılması için para ve hediyeler vermiş.

Microsoft'tan yapılan açıklamalar ise şu şekilde; Microsoft'tan bir yönetici konuya ciddi şekilde eğildiklerini ve devlet görevlilerine soruşturma konusunda yardımcı olduklarını belirtti. Durumla ilgili kanıtlanmış bir gerçeğin bulunmadığınıda vurgulayan yönetici iddiaları gündeme getiren WSJ gazetesininde soruşturma dahilinde olduğunun altını çizdi. Konuyla ilgili her zaman personeli eğitmeye çabaladıklarını vurgulayan Microsoft yöneticisi soruşturmanın en kısa zamanda çözüme kavuşup biteceğini umut ettiklerini vurguladı.

Yorum Gönder

 
tic
Top