4
Bu özellik bir süredir Google’da var. Ancak 10 tane Google kullanıcısından 7 tanesi bu özelliğin var olduğunu bilmez. Hemen açıklamaya geçeyim. Sizi daha fazla meraklandırmak istemiyorum. 
Google’ın mail hizmetini biliyoruz. Gmail. Neredeyse % 95’imizin gmail hesabı var. İşte bütün incelikler o hesapta. Google Chrome kullanırken hangi siteye girdiysek, şifrelerimizden tutun kullanıcı adlarımıza kadar hepsi ayağımızda. Örneğin kendi bilgisayarınızda kaydettiğiniz şifreleri başka bilgisayarda aynısını görebiliyorsunuz. Tabi bunun için gmail hesabınızı o bilgisayarda açmanız gerekiyor. Açtığınız zaman göreceksiniz ki Google Chrome’da kullandığınız tema bile hesap açtığınız bilgisayara çıkıyor. Google Chrome hemen bir senkronize başlatıyor. Kendi bilgisayarınızda ne varsa o bilgisayara alıyor. Tabi Google Chrome üzerinden yaptıklarınızı. Korkmayın hesabı kapattığınız zaman hepsi kayboluyor. Kilit nokta gmail hesabı. Hatta yukarıdaki çubuğa kaydettiğiniz sayfalar vardır. Kolaylık olsun diye kısa yol olarak kaydetmişizdir. Onlar bile çıkıyor. Ve hatta yine bir özelliğini söyleyeyim. Başka bilgisayardan oturum açtığınız zaman o kısa yollardan birini silerseniz kendi bilgisayarınızdan da gidiyor. O derece sistemli bir çalışma. 

Hemen deneyip görebilirsiniz. Bu özellik kesinlikle müthiş. 

Bu yazı sanal alemde ilk defa http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır…

Yorum Gönder

  1. Bu mevzu uzun zamandır, firefox opera safari gibi tarayıcılarda var zaten. En iyileri chrome desen daha iyi olurmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Ama o tarayıcıları kullanan yok. yani olsa da bir işe yaramıyor.

    YanıtlaSil
  3. kullanan az yok değil elbette

    YanıtlaSil
  4. hangisi daha çok kullanılıyorsa biz de onun üzerine düşüyoruz.

    YanıtlaSil

 
tic
Top