0
Dünya teknolojisinin son zamanlarda üzerinde durduğu en önemli konulardan biri enerji üretimi ve tüketimidir. Bunun en büyük açıklaması elbette ki tükenen dünyadır. Artık dünya üstündeki yükü kaldıramayacak hale geldi ki enerji kaynakları hızlı bir şekilde tükenmeye devam ediyor. İnsanoğlu bunu farkettiğinden beri alternatif enerji kaynakları üretmeye çalışıyor. Bu konu üstünde çalışırken insanoğlunun farkettiği en önemli enerji kaynağı elbette ki güneş oldu. Güneş dünyanın en önemli enerji kaynağı olarak kabul ediliyor. Zaten şu an için dünyayı canlı tutan tek enerji kaynağı güneş. İnsanoğlu onu kullanmayı uzun süredir sürdürüyor.

Alternatif enerji kaynakları aramayı sürdürürken güneş ışınlarını enerjiye çevirme yollarını geliştiren bizler yakın zaman önce güneş enerjisi ile ilgili çok önemli bir buluşa imza atarak sadece güneş ile tam 6 bin kilometre yol gitmeyi başaran bir uçak yapmayı hayal olmaktan öteye götürdük.

Yanlış okumuyorsunuz, çıkan haberlere göre tek gram yakıt harcamadan tam 6 bin kilometre uçabilen bir uçak düşünün. Bu geleceğin teknolojisi değilde nedir. Fransa'dan kalkan uçak 6 bin kilometreyi sadece güneşten elde ettiği enerjiyle geçti ve İsviçre'nin Payerne kentine indi. Teknik detaylara gelmek istiyoruz;


  • Uçak 11600 hücreli güneş paneline sahip
  • 63 metre büyüklüğünde
  • 4 adet elektrik motoruna sahip
  • 1.6kg ağırlığında
  • Saatte 70km hıza ulaşabiliyor
  • Geceleride uçabiliyor

Bu teknolojinin geleceğe ışık tutacağını düşünmemek ve dünyamıza sağlayacağı faydaları küçümsemek imkansız gibi. Umarız askeri amaçlı kullanılmaz ve dünya toplumunun faydası için kullanıma sunulur. Gelişmeleri hep beraber takip edelim.

Yorum Gönder

 
tic
Top