0
Antivirüs programı yapımcılarının programları ful versiyon ve free yani bedava versiyon olmak üzere ikiye ayrılır. Bedava sürümler ne kadar sizi korusa da yeterli olmuyor. Ancak yıllık veya süresi ne kadarsa insanların o parayı antivirüs programına veresi gelmiyor. Bir süre sonra yenilemek zorunda olduklarını bildikleri için satın almıyorlar.

Satın almıyorlar ama keşke alsalar. Çünkü bedava antivirüsler tehlike saçmaya başladı. Örnek vermek gerekirse “Kido” ismindeki CONFİCKER virüsü internet üzerinden indirdiğimiz bedava antivirüs programları ile yayılmıştı. Zamanla 10 milyon bilgisayara bulaşmıştı. Bilgisayarlara büyük zararlar vermişlerdi. Hatırlayanınız çoktur. Peki bu kötü niyetli insanların tekrar harekete geçmeyeceği ne malum? Tekrar virüs programları yoluyla bir sürü bilgisayarı haşat edebilirler. Bu onlar için pekte zor değil. Bence doğru zamanı bekliyorlar.
Ayrıca bu tür virüsler indirdiğiniz virüs programının güncelleme yapmasını önlediği için yazılım da çalışmaz hale geliyor. Bilgisayarınız hepten korunmaz hale geliyor. Böylece virüsün işi daha da kolaylaşıyor.

İnsanlar yavaş yavaş bu durumun farkına varıyorlar. Bedava versiyonlar yerine pro versiyonlar kullanmayı tercih ediyorlar. Bedava zihniyetinin insanların düşüncelerinden kalkması iyi oluyor bence.

Yorum Gönder

 
tic
Top