0

Uçak fabrikamız kapatıldığından beri konuyla ilgili hiç bir gelişme yaşanmamıştı. THK (Türk Hava Kurumu)'ndan yapılan açıklamaya göre 2 sene sonra uçak üretmeye başlayacağız. İlk etapta küçük uçaklar üreteceğiz. İlk uçaklarımız iki ve dört kişilik olacaklar.

Çorlu'da yapılan toplantıda konuya açıklık getiren THK genel başkanı yakın zaman içinde havacılık sektöründe çok büyük gelişmeler yaşanacağını vurguladı. Yaptığı konuşmada ülkemizdeki pilot eksikliğinde de değinen THK genel başkanı açtıkları ilgili okullarla bu eksiğin kısa sürede kapabacağına vurgu yaptı.

Çorlu'da kurulacak olan helikopter bakım merkezinden de bahsedildi. Bu merkezde komşu ülkelerin helikopter bakımlarınında yapılacağına değinildi. Daha çok uçak üretmek üstünde konuşulan toplantıda Ankaradaki uçak fabrikasının faliyete geçtiği söylendi. İlk etapta iki ve dört kişilik üretilecek olan uçaklar zamanla geliştirilecek ve yirmi kişilik kırkı kişilik uçaklar şeklinde büyüyecek. Umarız kısa sürede ülkemiz adına hizmet veren hem sivil hem de askeri uçak üretimine başlarız. Bu sayede üstümüzde hem büyük bür maddi yük hem de dış baskılar kalkacaktır.

Yorum Gönder

 
tic
Top