0
Facebook zaman tüneli yayınlandığında bir çok insan tarafından sevilmedi. Bir çoğu tepki gösterdi ve eski görünüme dönmek istedi. Elbette bu mümkün değildi. Facebook zaman içinde bütün profillerin zaman tüneline geçeceğini duyurdu. Bu durumda insanları özgür kılmak adına elbette ki her zaman olduğu gibi bir çok script yayınlandı.

İnsanların bu tür sorunlarına sürekli çözümler üretildi. Bu çözümler çoğu zaman bağmsız kişilerden geldi. Örneğin Facebook'un en çok şikayet edilen yeniliklerinden biri yakın zaman önce değişen chat sistemiydi. Şu sıralar Facebook daha kullanışlı hale getirdi ama ilk zamanlar bu şekilde değil berbat bir sistemdi. Bunun için insanlar hemen çeşitli browserlar için script yazarak tarayıcıya özgü düzenleme yapılabilme imkanı sağladılar. Bir zamanların en popüler arama konularından biri Facebook chati eski haline getirmek şeklindeydi.

Bu tür sorunlara çözüm bulan insanlar her zaman iyi niyetli olmuyor. Bü tür scriptlere her zaman güvenmemeniz gerekiyor. Facebook'un zaman tünelini kaldırabileceğini iddia eden Facebook Time Line Remover gibi scriptler örneğin. Bu eklenti bir güvenlik firması tarafından şu an inceleniyor. Güvenlik firmaları bu tür eklenti ve scriptlere güvenmemeniz konusunda uyarıyor. Eklentiler kişisel bilgilerinizi çalabiliyor. Bununla birlikte Facebook Time Line Remover şu an kullanımı esnasında size istem dışı anket sunuyor. Bu anketleri cevapladığınız zaman birileri cebini dolduruyor. 

Yorum Gönder

 
tic
Top