0

Çin'i son zamanlarda internete müdahale konusunda haberlerde çok görüyoruz. İnternet konusunda tutumu çok sert. Özellikle yabancı girişimlere karşı yerli girişimcileri desteklemesiyle ünlü diyebiliriz. Google'ın Çin'de çektiği sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Çin internetle ilgili bir konuda yine büyük bir adım atmayı planlıyor.

Çin devleti 513 milyon internet kullanıcısıyla dünyanın en çok internet kullanan ülkesi konumuna geliyor. Ama dünya internet hızlarına baktığınız zaman çok çok gerilerde kalıyor. Bu duruma bir son vermek isteyen Çin hükümeti hız ortalamasını 20 Mbps'de sabitlemeyi düşünüyor. Çin'in şimdiki internet hızı 1.4Mbps ve Çin bu rakamla 90. sırada yer alıyor. Hatırlatmak gerekirse dünyanın genel internet hızları ortalamasına baktığımızda en hızlı interneti 16.7 Mbps ile Güney Kore kullanıyor.

Çin 2015 yılına kadar internet hızları konusunda gelişme kaydetmeyi ümit ediyor. Kırsal alanda internet hızının 4 Mbps'ye çıkarılacağı ülke genelinde ortalama 20 Mbps hız sağlanacağı söyleniyor. Fiber optik erişim imklanı ise 2015 yılında 200 milyon eve sağlanmış olacak. Ülkemizde internet hızı ve adil kullanım kotası bakımından çok kötü durumda. Umarım bizde de benzer gelişmeler yaşanır.

Yorum Gönder

 
tic
Top