8
Blogger'ın Widgetlerinde görünen bir özellik olan hızlı düzenle, bize Blogger yönetim paneline girmeden Widgetlerimizde değişiklik yapma imkanı sunar. Bunun için elbette Blogger hesabımıza giriş yapmış olmamız ve oturumuzun açık olması gerekir. Bu sayede Blogger Quick Edit yani Hızlı Düzenle simgeleri görünebilir.

Aslını söylemek gerekirse bu pratik bir özelliktir ve blog yöneticileri haricinde kimse tarafından görünmez. Bu simge yardımıyla bir Widgette düzenleme yapıp kaydettiğimizde blog sayfamız kendini otomatik yenileyerek yaptığımız düzenlemeyi bize gösterir. Bu açıdan özellik belki çoğunun kullanmak isteyeceği türdendir. Fakat herkes o şekilde düşünmüyor. Bazıları baktığında blogunun kendi gözüne de hoş gelmesini istiyor.
Ya da çok sayıda Widget kullananlar çok sayıda Hızlı Düzenle simgesi göreceğinden bu onları rahatsız ediyor. Bu açıdan biz şimdi Blogger Quick Edit Icon yani Hızlı Düzenle Simgesinin nasıl basit bir şekilde kaldırılacağını size anlatmaya çalışacağız. Aşağıdaki adımları takip edin; Herşeyden önce şablonunuzun yedeğini alın...
  1. Blogunuzun yönetim paneline girin
  2. Şablon sekmesine geçin
  3. Geçerli şablonunuzda HTML Düzenle kısmına gelip Devam deyin
  4. Sol üst köşede yer alan Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretleyin
  5. <b:include name='quickedit'/> kodunu CTRL+F ile aratın
  6. Bulunan yukardaki kodun aynılarını silin. Şablona göre değişebilir genel olarak 7 tanedir. 
  7. Kaydedin
İşlemler bitti kaydettikten sonra ana sayfanızı açıp bakın Blogger'a giriş yapmış olsanız bile Hızlı Düzenle simgesi Widgetlerinizin yanında görünmeyecektir. Sorun ve sorularınız olursa yorum yoluyla bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

  1. her şey tamam olmasına ragmen gözükmüyor yardımcı olun

    YanıtlaSil
  2. Anlattıklarımı aynen yaptınız mı? nerede hata çıkıyor?

    YanıtlaSil
  3. eklemeyide söylerseniz seviniriz :)

    YanıtlaSil
  4. yazıyı yanlış mı yorumladınız anlayamadım. bu yazıda şu anlatılıyor. blogger şablonlarına siz admin olarak girdiğinizde hızlı düzenle simgeleri gadgetlerde görünür. admin olmayanlarda ve dışardan blogunuzu ziyaret edenlerde görünmez. bu hızlı düzenle simgesini sadece siz görüyorsunuz. görmemek için yukardakileri sırasıyla yapın. birşey ekleme yapmanıza gerek yok sadece dediğim kodu aratıp bulun ve silin. şablonu genişletmeniz lazım. o şekilde bulunabilir. işlemi yapmadan önce yedek almayı unutmayın

    YanıtlaSil
  5. gerçekten oldu teşekkür ederim
    http://thefashionon.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. merhabalar, benim sorum: bütün widget'ların hızlı düzenle simgesinin kodunu sildim. fakat her nedense izlyiciler widget'ının ki silinmiyor. nasıl silebilirim acaba yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  7. merhabalar, benim sorum: bütün widget'ların hızlı düzenle simgesinin kodunu sildim. fakat her nedense izlyiciler widget'ının ki silinmiyor. nasıl silebilirim acaba yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil

 
tic
Top