0

Android kadar popüler olmasada piyasada Windows Phone'lu birçok telefon var. Özellikle de son zamanların en çok satan Windows Phone'lu telefon Nokia Lumia 900. Windows Phone 8 resmen tanıtıldıktan sonra gelişen olaylar insanları resmen Windows Phone işletim sistemli telefon almaktan soğuttu. Bunun nedeni Windows Phone 8'in şimdiye kadar çıkmış hiç bir telefonun işletim sistemi olamayacağıydı.

Hali hazırda Windows Phone 7 sürümüne ait bir telefon aldıysanız ki bu Nokia Lumia 900 bile olsa telefonunuz Windows Phone 8'e yükseltilemeyecek. Özellikle şu an piyasadaki en çok satan ve en kaliteli Windows Phone işletim sistemli telefon olan Nokia Lumia 900'ün Windows Phone 8'e güncellenmemesi herkesi şaşırttı.

Durumun nedeninin getirilen bazı standartlar olduğu söyleniyor. Çift çekirdekli işlemci ve NFC özelliği standartları olduğundan şu an yayınlanmış bir Windows Phone sürümü 8' e yükseltilemiyor. Bu durum insanları elbette ki kızdırdı. Durumu biraz sakin tutmak isteyen yetkililer bazı yüzeysel değişiklikler yapılan Windows Phone 7.8 sürümünü kullanıcılarına sunacak. Elbette ki bu durum kimseyi tatmin etmeyecek. Bu haberlerle birlikte Windows Phone işletim sistemli telefon alımlarında büyük azalma olması bekleniyor. Çünkü insanlar Windows Phone 8'in çıkmasını bekleyecek.

Yorum Gönder

 
tic
Top