6
Günümüzde moda haline gelen akıllı cep telefonları her işimizi görüyor. Müzik dinlemeden internete girmeye, yolumuzu bulmadan fotoğraf çekmeye. Daha saya saya çoğaltabileceğimiz bir sürü işe yarıyor. Bu defa akıllı ceplerin fotoğraf çekmedeki becerisi üzerinde duracağım. Evet, akıllı cepler çok güzel kalitede fotoğraf kareleri meydana getiriyorlar. Ancak bu işin de sırları var. Elinize alıp çekmeyle olmuyor. Bu işin inceliklerinden aşağıda bahsedeceğim:

Temel Bilgiler Hakkında Bilgi Sahibi Olma: Akıllı cebimizin kamerasının megapikseli ne kadar yüksek olursa olsun temiz olmadıkça kalite istediğimiz derecede olmaz. Kameranın lenslerinin temiz olduğundan emin olun. Gezip dolaştığımız her yer toz içinde. Haliyle cep telefonumuz toz dolmaya müsait ortamlarda sürekli. Diğer bir bilgi ışık kaynağının yerinin doğru belirlenmesi hususundaki bilgi. Işık kaynağı nerede olursa çektiğiniz fotoğraf daha güzel çıkar? Işık kaynağını arkanıza alırsanız hem çektiğiniz obje aydınlıkta kalmış olur ve netlik artar, hem de kameraya ışık yansımamış olur. 

Akıllı Cebinizin Kapasitesinin Farkında Olun: örnek verecek olursak bir nesnenin fotoğrafını çekiyorsunuz. Ama size biraz uzak. Zoom yaparak netliği arttırmak istiyorsunuz. Ama yanlış yapıyorsunuz. Çünkü siz zoom yaptıkça, yani yakınlaştırdıkça fotoğrafın kalitesi düşüyor. Bu nedenle mümkün olduğunca yakınlaştırmaktan kaçının. Diğer bir değineceğimiz konu da şu. Karanlık ortamda fotoğraf çekerken mecburen flaş kullanmak zorunda kalacaksınız. Bu da fotoğrafın ya çok parlak görünmesine neden olacak, ya da bu kadar zarar vermese bile sizin görmeyi istediğiniz ayrıntıları parlaklığıyla yok edecektir. 

İnstagram ve Diğer Uygulamaları Akıllı Cebinize İndirin: İnstagram(İphone için) , FxCamera(Android için) gibi programları indirin. Çektiğiniz fotoğrafları bu programlarla harika şeylere dönüştürebilirsiniz. Eskisiyle yenisi arasında hiçbir benzerlik kalmayacak derecede. Düzenleme programları bunlarla sınırlı değil. İOS ve Android için bir sürü program var. Onlarla da harikalar yaratabilirsiniz. 

Bu anlatılardan faydalanarak harika fotoğraflar meydana getirebilirsiniz.

Yorum Gönder

  1. Peki şu durumun bir çözümü var mı? Annemin telefonunun kamerası da 5mp, benimkinin de. Ama anneminki daha net çekiyor :( Benim telefonuma atıyorum ekran büyüklüğünden mi diye ama hayır :( onunki gerçekten daha net. Yakınlaştırdığımda farkediyorum bunu. Onun telefonu nokia 6700 slide, benimki general mobile planet.

    YanıtlaSil
  2. Sayın okuyucumuz, telefonlar arasındaki kaliteye bağlı olarak bu değişebilir. Örneğin bir Nokia ile bir IPhone aynı kalitede fotoğraf çekmez. Ya da Samsung ile IPhone'u karşılaştıralım. İkisinde de 8 MP kamera var. IPhone 4'te de 8 MP Samsung'un herhangi bir modelinde de. Ama eminiz ki IPhone daha net çekiyor. Bunun işletim sistemi ve ekranda bulunan noktalarla da alakası var. Bildiğiniz gibi bilgisayarların ve ceplerin ekranları tek tek noktalardan oluşur. Annenizin telefonun ekranında daha çok nokta olabilir.

    YanıtlaSil
  3. kamera kalitesi aynı olabilir ama ekran özellikleri faklıdır. iki telefonun çektiği resimleri bilgisayarda görüntülediğinizde o kadar büyük bir fark göremezsiniz

    YanıtlaSil
  4. Bilgisayarda fark görülmez, ama telefondan baktığımızda oldukça fark ediyor.

    YanıtlaSil
  5. Fakat ikimizin çektiğini de pcye attım benimkinde zoom yapinca bulanık oluyor, annemin çektiğinde net. Bir de benimki yüksek kalitede ayarlı ayarında da sorun yok :( neyse anneminkiyle çekerim artik eheh :)

    YanıtlaSil
  6. O zaman nedeni telefonlarda aramalısınız. Örneğin bir Nokia kalitesi ile General Mobile kalitesi aynı değildir. Yukarıda da bu örnek 10line tarafından vaerilmiş zaten. IPhone ve Samsung aynı kalitede çekmez. MP özellikleri aynı olsa bile. Annenizin telefonunun daha net çekmesi normaldir.

    YanıtlaSil

 
tic
Top