0
Yoğurdun sağlıklı bir besin olduğunu bilmeyen yoktur. Süt ve süt ürünleri sanırım dünyadaki tek tadı güzel aynı zamanda bir o kadar yararlı bir besin. Zira günümüzde yediğimiz birçok tadı gül ve beğendiğimiz yiyeceklerin boyalarla, tatlandırıcılarla, ilaçlarla dolu olduğunu biliyoruz. Bu mucize besinin şimdi de farklı bir özelliği gün yüzüne çıktı.

Massachussetts Institute of Technology (MIT) Üniversitesi’nden bilim insanları obezite ve yoğurt ilişkisini araştırıyorken yoğurdun çok farklı bir özelliğini gün yüzüne çıkarttılar. Fareler üzerinden yapılan araştırmalar sonucu yoğurdun libidoyu arttırdığı gözlemlendi. Yoğurt yiyen erkek farelerin dişi bulmakta hiç zorluk çekmediği araştırma notları arasına girdi.

Yoğurdun mucizeleri saymakla bitmiyor. Fakat burda bilim adamları yoğurdu biraz kategorilendirmişler. Sanırım deneylerde kullandıkları yoğurt vanilya aromalı  probiyotik yoğurt olarak adlandırılmış. Biz yine genel olarak bahsedeceğiz. Yoğurt yiyen bir erkek farenin testislerinin %15 daha büyük olduğu ve yoğurt yiyen dişilerin ise daha iri fareler dünyaya getirdikleri gözlemlenmiş. Bununla birlikte yoğurt yiyen bütün farelerin tüylerinin 10 kat daha yoğun, sağlıklı ve parlak olduğu bilim adamlarının notlarının arasında yer almış. Bu haberden sonra elbette herkese yoğurt yemesini tavsiye ediyoruz. 

Yorum Gönder

 
tic
Top