0

Facebook yakın zaman içinde halka arz işlemini gerçekleştirecek. Daha önce açıklanan Facebook’un bir adet hissesinin fiyatı 28 ile 35 dolar arasındayken bu fiyat çok fazla talep olduğu gerekçesiyle arttırıldı. Şimdiki fiyatlar 34 ile 38 dolar olarak belirlendi. Aşırı talep olmasına rağmen bir Facebook ekibinin yatırım yapmak isteyenlere tanıtım turları düzenlediği söyleniyor. Facebook hisselere yoğun ilgi olsa da ilgiyi sıcak tutmaya çalışıyor gibi.

900 milyondan fazla üyesi bulunan Facebook’un yeni belirlediği hisse fiyatlarından sonra değerinin 100 milyar doları geçebileceği tahmin ediliyor. Birkaç haberdeki ayrıntıya göre bu rakam Disney ve Ford gibi dev şirketleri geride bırakıyor. Görünen o ki 8 yıllık hayatında Facebook çok büyük bir gelişme göstermiş.


Geçen sene 1 milyar dolar kar eden şirket halka arz ile birlikte toplamda 337 milyon 400 bin hisse sunacak. Bu hisselerin ortalama bir fiyat ile -36 dolar- ile alındığı düşünüldüğünde hisse senetlerinden 12.1 milyon dolar kazanç sağlaması bekleniyor. Konuyla ilgili verilen bir diğer ayrıntı ise hisse senetlerinin satışından sonra yönetimin hala Mark Zuckerberg’te olacağı konusu. Hisselerin satılması ile birlikte yönetim kurulunda Zuckerberg’in söz hakkı %57,3 olarak sabitlenecek.

Yorum Gönder

 
tic
Top