0

Çin’in Google’ı olarak adlandırılan arama motoru Baidu ilk akıllı telefonu üreterek Çin’de mobil sektörde büyümeyi hedefliyor. Google devlet kaynaklı sıkıntılardan dolayı Çin’de pek etkin olamıyor. Google’ın hizmetleri Çin’in çeşitli bölgelerinde yasak ve Çin Google’a sürekli engel çıkartıyor. Bununla birlikte halkı da ihmal etmeyen Çin elbette ki yerel arama motorlarının ve sosyal ağlarının gelişimine destek veriyor. Baidu ’nun Çin’de rakipsiz olmasının en büyük nedenlerinden biri bu.

Baidu şimdi Foxconn tarafından üretilen ÇangongH5018 telefonu ile Mobil pazarda da lider olmayı hedefliyor ki önünde durabilecek bir teknoloji zaten yok. Çünkü Çin yine çeşitli telefon üreticilerini Çin’den uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyor. Örneğin Apple’ın Çin’de özellikle iPad ile çok sıkıntı çektiğini biliyoruz. Çin’in dünya genelinde en çok akıllı telefon bulunan bir ülke olduğunu düşünürsek pazarın büyüklüğünü daha kolay anlayabiliriz.


Baidu’nun bu yeni telefonu ÇangongH5018 yine Baidu’nun kendisine ait olan işletim sistemi Cloud’u kullanacak. Bunun aynında telefon herkese yine Baidu’ya ait olan bulut depolama hizmeti Wangpan’dan 100 GBlık bir kapasite sunuyor ki bir çok kişi bu özelliği sayesinde telefonun çok popüler olacağını düşünüyor.

Son olarak fiyat konusuna gelecek olursak ÇangongH5018’in 150 dolar civarında satışa sunulacağı düşünülüyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top