0
Facebook'un yüz tanıma servisi özellikle Avrupa'da büyük olay yaratmıştı. İnsanların gizliliğini tehdit eden bu özellik, insanların haberi olmadan bir fotoğraf yardımıyla kişileri etiketlemeyi öneriyordu. Avrupa'da hukuki yollarla mücadele edilen sorun sonunda yüz tanıma sisteminin kapatılmasıyla son buldu (2012). Facebook yüz tanıma hizmetini tekrar devreye sokuyor. Bazı görsellerde ve bazı insanların gördüklerinde Facebook'un etiketleme özelliği için önerilerde bulunduğu ortaya çıktı. Önerileri fotoğraflardaki kişilerden alıyor. Fakat Facebook önlemini almış. İşte detaylar;

Facebook'un yüz tanıma sistemi tekrar devrede ama bir kaç önlemle. Avrupa'da konuyla ilgili çok fazla ses çıktığı için Avrupa ülkelerinde yaşayanlara bu sistem aktif değil. Yani Avrupa ülkelerinden herhangi biri, bir fotoğraf yükleyerek etiket tavsiyesi alabilir ama asla bir etiket tavsiyesinde yer almaz. Sadece Amerikalı Facebook kullanıcıları tavsiyelerde yer alıyor. Ayrıca bu kişiler sadece etiket öneri sistemini aktif ederlerse önerilerde yer alabiliyor.

Facebook çok fazla detaya girerek sistemi oturtmuş ama yüz tanıma sistemi hala deneme aşamasında. Gizlilik için çok güçlü önlemler alınsa da yarın Amerika'da gizlilik ihlali gerekçesiye Facebook'un başının derde girmeyeceği ne malum? Etiketleyecek kişi kalmadıktan sonra yüz tanıma sisteminin ne önemi var? Facebook, yüz tanıma sistemini yaşatmaya çalışıyor ama becerebilecek mi?

Facebook, yüz tanım servisini tekrar başlatıyor

İlgili - TechCrunch

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top