0
Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone 8’in geliştirilmiş şekli olan 8.1 tanıtıldı. Muhteşem özellikler eklendiği görsellerden bile anlaşılıyor. Windows 8.1’in tüm özelliklerini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. 

İlk olarak sizlere Cortana’dan söz edelim. Windows 8.1’deki bu Cortana nedir? 

Cortana bir sesli kişisel asistandır. Gücünü Microsoft’un Bing arama motorundan alır. Zaman zaman kendisiyle kurulan etkileşimi takip eder ve davranış analiziyle tercihlerinizi öğrenir. Ardından sizin için daha kişisel bir etkileşim oluşturuyor. Siz de telefonu kullanırken zorluk çekmiyorsunuz. En çok kullandıklarınız hep aynı yerde oluyor ve bir arada bulunuyor. Bu şekilde daha kolay ve hızlı bir kullanım sunulmuş oluyor. 

Cortana ilk olarak ABD’deki kullanıcılara beta olarak sunulacak. Ardından 2014’ün ikinci yarısında İngiltere ve Çin’de de kullanıma girecek. Türkiye’de ise 2015 yılında kullanılabilir olacak. 

Windows Phone 8.1 Cortana Nedir

Bildirimlerinizi daha kolay görebilmeniz için Senses uygulama seti geliştirildi. Telefonunuza gelen tüm bildirimleri tek bakışta görebilmeniz için Senses uygulama seti çok ideal olmuş. Zaten bu gibi bir özellik uzun zamandır bekleniyordu. Action Center de denilen özellik telefonunuza gelen tüm bildirim ve uyarıların yanında batarya durumu, depolama alanı gibi bilgileri de takip etmenize yardımcı olacak. 

Windows Phone 8.1 Action Center

Peki, Windows Phone 8.1 Windows cihazlara ne zaman gelecek? Microsoft’tan gelen açıklamaya göre Nisan ayından itibaren alınan cihazlarda yüklü gelecek, geliştiriciler ise Windows Phone 8.1’i Nisan ayının ilerleyen günlerinden alabilecekler.

Windows Phone 8.1

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top