0
Milli Gemi Projesi'nin ikinci gemesinin özelliklerini duyduğumuzda gururlanıyoruz. “Hayalet Gemi” ismiyle anılan TCG Büyükada faliyetleri sonucu çok az iz bıraktığı için bu ismi almış. Dünyanın iz bırakmayan gemilerinden birisi olması dışında ayrıca dizayn ve entegrasyonu bizim tarafımızdan yapıldığı için milli özellik gösteriyor.

Hayalet gemi radarda görünmüyor

Takip edilemez yapısından başka düşman gemilerin radarlarında görünmemesi de ona “hayalet gemi” denmesinin ikinci sebebi oluyor. Bu özelliği bakımından denizde sinsizce dolaşabilen TCG Büyükada operasyonların başarı şansını arttırıyor. Savaş Harekat Subayı Deniz Yüzbaşı Mükerrem Demirci'nin görünmezlik ile ilgili yaptığı açıklamada, herhangi bir operasyon olmamasına rağmen denizde dolaşırken kimsenin kendilerini göremediklerini vurguluyor. Büyük boyutuna rağmen radarda çok güçük bir sinyal verdiğini vurgulayan Demirci, bu özelliğin önemine dikkat çekiyor.

Denizaltılar'da göremiyor

Farklı bir tarama sistemine sahip diğer deniz araçlarının da TCG Büyükadayı göremediği söyleniyor. Yerli malı Şok Bant teknolojisi sayesinde gemideki hiçbir cihaz suya titreşim göndermiyor. Bu da denizaltıların kör olmasını sağlıyor. Ayrıca görünmezlik konusunda çalışmalar da devam ediyor. Geminin en az ısıyı yayıp, ısı yoluyla görünmeside engelleniyor.

tcg büyükada hayalet gemi

TCG Büyükada Tanıtım Videosu




İlgili – MilliSavunma Sanayi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top