0
Başbakan Erdoğan, #gezi olayları esnasında sürekli dile getirdiği Twitter'ın yasaklanması konusunda girişimde bulunmuş ki meyvelerini topluyorlar. Twitter, ülkemizde yasaklandı. İnsanların kolay bir şekilde organize olup toplu bir şekilde gerçekleri haykırabildikleri bir sosyal paylaşım sistesi haline gelen Twitter, dünya çapında bazı hükümetlerin işine gelmiyor. Bu ülkelerin arasında maalesef ülkemizde bulunuyor.

Sayın yetkililer, insanların çok fazla sesi çıkmasın diye, organize olmalarını önlemek adına Twitter'ın başa bela olduğunu ve acilen kapatılması gerektiğini sürekli tekrarladılar durdular. Şimdi dedikleri oldu. Kınalar nerde?

Demokratik ülkelerde insanların birbirleriyle iletişim kurmaları en temel haklarından birisidir. Çeşitli bahanelerle ülkemizde bu durum sürekli engellenmeye çalışılıyor. Sevgili Yetkililerimiz! İnsanların sesi çok çıkınca Twitter'ın kullanılmasını sakıncalı bulmuşlar.

Twitter'a nasıl girerim?

Twitter'a otomatik DNS üzerinden herhangi bir şekilde Twitter'a erişim söz konusu değil. Ama başka DNSler ile Twitter'a basit bir şekilde erişebilirsiniz. Bilgisayarınızda şu yolu takip edin; Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ Bağlantıları Bu sayfada karşınıza çıkan bağdaştırıcı simgesine sağ tıklayıp özellikler kısmını açın. Açılan yeni ve küçük pencerede Internet Protokolü Sürüm 4 TCP/IPv4 kısmına girin ve “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” kısmını işaretleyip DNS ayarlarınızı şu şekilde düzenleyin: 8.8.8.8 | 8.8.4.4

Bunlar Google'ın sunduğu DNS hizmetinin ayarlarıdır. Bununla Twitter'a erişmek mümkündür. İlerde bu DNS içinde yasaklama gelirse mutlaka başka bir yol bulunabilir.

Konuyla ilgili TİB'te açıklama

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edilmektedir.
Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda TİB gerekli girişimlerde bulunmuş, ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasından bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır”

Başbakan Erdoğan Twitter için şöyle demişti: "Twitter, miwitter kökünü kazıyacağız"

twitter yasaklandı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top