0
Dünyada sıkça konuşulmaya başlayan ve insanların tepki gösterdiği olaylardan biri olan özel hayatın gizliliği konusu şirketleri, ekstra önlemler almaya itti. Özellikle internet ortamında yaptıklarımızın, Amerika'nın istihbarat zırvaları NSA gibi istihbarat örgütleri tarafından “Çalınması” şirketlere özel önlemler alma mecburiyetini hissettirdi.

Google'dan yapılan açıklamada, Gmail ile gönderilen maillerin başka şahısların ulaşamaması için alınan güvenlik önlemlerinin yanında, şifreleme yöntemiyle de korunacağı söylendi. Gmail ile gönderdiğiniz mailler çok yakında daha güvenli olacak.

NSA gibi kurumların insan haklarına aykırı eylemleri neticesinde Google, Facebook, Apple, Yahoo gibi kurumlar zan altında kaldı. Bu şirketler, işbirliğine zorlandı ya da şirketler gizli gizli istihbarat örgütleriyle çalıştılar. Google gibi büyük bir şirketin, hizmetlerinin kullanıcı sayılarına bakacak olursak, NSA gibi insan haklarını ihlal eden kurumlarla aynı çerçevede görünmesi geleceğini tehlikeye atardı.

Google, kendisinin tabir yerindeyse temiz olduğunu, NSA gibi bir pisliğe bulaşmadığını kanıtlamak için Gmail verilerini, başka şahısların okuyamayacağı şekilde şifreleyeceğini duyurdu. Bakalım bu göstermelik bir hareket mi yoksa ciddi manada güvenlik önlemleri alınacak mı?

gmail şifreleme ile korunacak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top