0
Microsoft'un tutmadığını kabul ettiği Windows 8 geliştirmeleri devam ediyor. Microsoft bu güncelleştirmelerle kullanıcıları memnun etmeye çalışıyor. Kullanıcıları memnun etmek adına çıkan Windows 8.1 güncelleştirmesinin başarılı olamaması, insanların tepkisine yol açmıştı. Microsoft bu sorunları aşmak için Windows 8.1 için güncelleştirme yayınlayacak. Bu güncelleştirme kapsamında konuşulan en önemli yeniliklerden biri ise Metro arayüzünü kaldırabilmemiz olacak.

Güncelleme yakında geliyor

Güncellemenin baharda geleceği konuşuluyor. Güncellemenin en önemli özelliği ise açılışta direk olarak masaüstüne geçebilecek olmamız. Aslında Microsoft, bunu Windows 8.1 ile yapacağının sinyallerini vermiş ve herkesi büyük bir beklenti içine sokmuştu. İstekler karşılanmayınca, hatta ve hatta Microsoft'un küçük “Başlat Butonu Oyunu” ile sinirler iyice gerilmişti. Update 1 isimli güncellemede masaüstüne geçiş varsayılan olarak gelecek. Bu durum ise yakın zaman önce patenti alınan Metro arayüzünün başarısızlığının kanıtı olarak gösterilebilir.

Microsoft geri adım atıyor

Microsoft'un bu güncellemeler ile Windows 7'ye geri döndüğü açıkça görülüyor. Dokunmatik ekranlar için ideal olan Merto yüzünün klasik masaüstü ve laptoplarda pek sevilmediği ortada. Bu nedenle Microsoft da akullanışlı olan Windows 7 mantığına geri dönüyor. Ayrıca başarısızlığı kabul eden Microsoft, Windows 9'un geliştirilmesine hız verdi.

metro arayuz kaldırılıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top