0
Son zamanlarda özellikle Facebook'ta popüler olan bir eğlence anlayışı iki gencin ölümüne sebep oldu. Bu eğlence anlayışına “Neknomination” diyorlar. Biraz bahsedelim. Koca bir bardak içkiyi tek seferde içip uçuk bir olaya imza atmanız gerekiyor. Tabi bu işleri yaparkende kendinizi videoya kaydetmeniz gerekli. Bunu ilgili etiket ile Facebook'ta paylaşan gençler popüler olmaya çalışıyor.

Popüler bir oyun

İçki oyunu şeklinde nitelendirilen Neknomination, Facebook'ta odukça popüler. Gençlerde en uçuk görüntüleri ve olayları yaparak, diğerlerinden ilgi görmeyi ve popüler olmayı hedefliyorlar. Bu amaçla bir bardak içki içip donmuş bir nehre atladı. Nehirden çıkan Rose ve Jonny evlerinde ölü bulunuldular.

Videolar paylaşılmış

Bu ilginç oyuna dahil olan gençler elbette videolarını internette paylaşmışlar ve bir süre sonrada hayatlarını kaybetmişler. Ölüm sebepleri internette çıkan haberlerde açıklanmasada neden olduğu aşikar. Bu yaşananların, oyun denilen bu saçmalığı nasıl etkileyeceği ise bilinmiyor. Facebook'un oyun karşısında herhangi bir engelleme girişimi olacak mı bilinmiyor.

Facebook ve ölüm

Son zamanlarda “Facebook ve Ölüm” kelimelerinin sık sık birlikte kullanıldığına sizde şahit oluyorsunuz. Özel fotoğraflaro paylaşıldı diye intihar edenlerle beraber, Facebook'a girişi yasaklandı diye canına kıyanların haberlerini sık sık duyuyoruz. Şimdi de oyun adı altında bu saçmalık türedi. Facebook'un biraz daha denetimi eline alması gerekiyor.


İlgili - Independent

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top