0
Yıllardır yapılan tahminler bu sene için değişmeye başladı. IDC şirketinin tablet satışları konusunda daha önce yaptığı tahminlerde önemli değişiklikler oldu. IDC'nin tablet satışları ile ilgili son beklentisinde 6 milyondan fazla gerileme oldu. Bu durumun en önemli sebebi ise büyük ekranlı telefonlar. Genel olarak telefon piyasasının geçmişine baktığımızda yakın zaman öncesine kadar bu kadar büyük erkanlı telefonlar üretileceği tahmin edilemediğinden tablet satışları konusunda sapmalar yaşnıyor.

Küçük ekranlı tabletler kaybolacak

Çok uzun zamandır konuşulan konulardan biri olan tablet bilgisayarın özellikle laptop satışlarını kötü etkilediği durumu şimdi tabletlerin başına geldi. Büyük ekranlı telefon ( Galaxy Mega 6.3) satışları tablet satışlarını kötü etkiliyor. Küçük ekranlı ve ucuz tabletlerle birlikte inanılmaz satış rakamlarına ulaşan tablet piyasası, telefon ekranlarının gün geçtikçe büyümesi nedeniyle zor günler yaşayacak.

tablet satışları düşüyor

Şirketler önlemlerini almaya başladı

Bazı şirketlerin tablet satışlarının kötüye gidecek tahminlerinden sonra, şirketler önlem almaya başladı. Elbette en mantıklı önlem ise telefonlar ile tabletleri belirgin şekilde birbirinden ayırmak. Bunun için küçük ekranlı tabletlerin üretimi durdurulacak. Bir çok şirket tablet ekranlarını elinden geldiğince büyütecek. Bazı insanlar 7” tablet yerine daha pratik olan ve ekran boyutu bakımından tabletle arasında bir fark bulunmayan büyük erkanlı telefonları tercih ediyor. Bu durum tablet satışlarını kötü etkiliyor. Büyük erkanlı telefonların üretiminin artacağını düşünecek olursak, tabletlerin geleceğinin tehlikede olduğunu görebiliriz.

Tablet satışları kadameli olarak düşecek

Yinede bilgisayarları tahtından eden tabletlerin satışları bir anda düşmeyecek. Satışlar yine artaracak devam edecek; fakat artış oranlarında önemli bir düşüş yaşanacak. Tablet satışlarındaki artış bu sene %53'ten daha fazlaydı. Önümüzdeki sene bu rakamın gerilemesi bekleniyor. 2014 yılında tablet satışlarındaki artışın %22'ye gerilemesi söz konusu. Daha sonraki senelerde ise tek haneli rakamlardan bahsediliyor. Yani tablet satışları artışı devam edecek; fakat artış oranlarında belirgin düşüşler yaşanıyor. Yani tabletler miyadını dolduruyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top