0
Gerçekten heyecan verici rakamları size bildirmekten mutluyuz. Bu yazıda Amerika'da hangi mobil işletim sistemi en çok kullanılıyor onu göreceğiz. Hangi mobil işletim sistemi düşüş yaşamış hangisi yükselişe geçmiş, geçen yılın aynı zaman dilimindeki rakamlarla karşılaştırıp bir sonuca varacağız.

Genel bir değerlendirme yaptığımızda Android'İn liderliğini sürdürdüğünü ve büyümeye devam ettiğini söylemek isteriz. Windows Phone'da son çeyrekte büyük bir artış göstermiş durumda. Bunlara nazaran IOS'da gerileme var. Blackberry 10 ise bekleneni bulamamış diğer işletim sistemlerinin kullanım oranlarına baktığımızda neredeyse yok olma aşamasına gelmiş diyebiliriz.

Şimdi esas rakamlara geçelim. Değerlendirme 2012'nin ilk çeyreği ile 2013'ün çeyreği karşılaştırarak yapıldı. İşte yüzdeler...

Amerika Mobil İşletim Sistemi Kullanım Oranları


  1. Android %51.2
  2. IOS %43.5
  3. Windows Phone %4.1
  4. Blackberry 10 %0.7


İşte işletim sistemlerinin yüzdeleri bu şekilde karşımıza çıkıyor. Bu rakamlara bakınca geçen yıla oranla Androidin %5.8lik bir artış gösterdiğini görüyoruz. IOS ise %3.5lik bir gerileme yaşıyor ve yukardaki yüzdeye düşüyor. Windows Phone'da büyük gelişme var. Blackberry 10 ise geçen sene eski işletim sistemiyle edindiği yeri kaybediyor ve %2.9luk bir gerileme yaşıyor.

Android hala liderliğini sürdürüyor. Bunun en büyük sebebi açık kaynak kodlu olması. IOS mükemmel telefonlar üretsede yanlız başına asla Androidle başa çıkamaz. Ama şunuda unutmamak lazım. Android işletim sistemi marka olarak onlarca telefonda kullanılırken IOS sadece Apple'ın telefonlarında yer alıyor. Bununla beraber Blacberry gerçekten zor günler geçiriyor. Yakın zaman içinde telefonlardaki yerini alacak Firefox OS ile birlikte rekabetin daha da artmasını bekliyoruz.

Yorum Gönder

 
tic
Top