0

Size mükemmel bir haber vermek istiyoruz. Artık cep telefonunuzun ekranları çizilmeyecek hatta cep ekranlarınız başka yüzeyleri çizecek desek çok şaşırmaz mıydınız? Yanlış okumadınız cep telefonunuz ekranı çizilmeyecek. Safir yani dünyanın en sert ikinci maddesi cep telefonları için uygun hale getirdi.

Safir bildiğiniz gibi bir çeşit kristal. Kristaller sert oldukları için başka maddeleri kesme işinde bile kullanılıyorlar. Bu kadar sert olan bir maddenin cam haline gelip ekranlarınızda kullanılmasına sıcak bakmaz mıydınız? Yapıaln deneyler safirin cep telefonunda kullanılabilir haline gelmesini sağladı.

Corning Gorilla Glass bu güne kadar üretilmiş en dayanıklı ekranı üretiyor ve her telefonda kullanılamıyor. Corning'ten safir ile ilgili yapılan açıklamda asla Gorilla Glass'ın yerini alamayacağı söylendi. Buna neden olarak'ta uçuk bir fikir olduğu değil maliyeti gösterildi. Cidden uçuk bir fikir olmadığını hatta çok mantıklı olduğunu söylemek lazım. Ama maliyeti Gorilla Glass'tan 10 kat daha fazla. Bir Gorilla Glass telefon başına 3 dolara mal olurken safir 30 dolara mal olacak. Bu da telefon üreticilerinin hiç işine gelmeyecek. Gelişmeleri takip ediyoruz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top