0

Yerli bir işletim sistemi kullanmak isteyenler için mükemmel bir çözüm önerisi sizinle. TÜBİTAK'ın geliştirdiği açık kaynak kodlu işletim sistemizimi Pardus tamamen yerli bir işletim sistemi. Yayılması için bizde destek vermeliyiz. İndirip kullanabiliriz.

Yarın yani 25 Mart 2013 tarihinde kamu ve özel sektörün kullanımına sunulacak Pardus 2013 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde geliştirilen açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Pardus 2013'ün en önemli özelliklerinden biri Türkçe olması ve Türkçe içerikli uygulamalar barındırması. Bu devlet kurumları ve özel işletmeler, kobiler için harika bir özellik olabilir. Herhangi bir maliyeti olmadığı için ve aynı zamanda yerel olduğu için işletmeler tarafından ilk tercih edilen işletim sistemlerinden biri olacağına eminiz. Pardus 2013 ücretsiz sunuluyor.

Pardus 2013 32 ve 64 bğit seçenekleriyle sunulacak. Bunun yanında yazılım deposunda ihtiyaca uygun yazılım bulunacak. Kısaca herkese hitap edecek diyebiliriz. TÜBİTAK bununlada sınırlı kalmayarak daha fazla insanın buluşması, yardımlaşması ve sorunların giderilmesi için sosyal bir platform kurdu. Pardus Portal herkesin sorularına bir cevap bulabileceği güncel bir yer olarak kalacak. Kamu kurumlarına özel olarakta 4445773 numaralı telefon Pardus Danışma Hattı olarak kullanıma açılacak.

http://www.pardus.org.tr/ sitesinde ise konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yeni sitede İndirme linkini yarın bulabileceksiniz. Ayrıca siteye Portal linkide eklenmiş; fakat hala aktif değil. Pardus'un ülkemizde tercih edilmemesinin tek nedeni günlük hayatta kullandığımız pek çok şeyle uyumsuz olmasıdır. Pardus 2013 stabil şekilde çıkacak ve güvenlik düzeyi üst seviyelerde olacak; fakat bir yazılım kullanan ya da oyun oynayan kişi kullandığı şeylerin ya da oynadığı oyunun Pardus sürümüne sahip olmadığı için Pardus hep ikinci plana düşüyor. Ama durum kamu kurumları için aynı şekilde olmayacaktır. Kobiler içinde aynı şey geçerli.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top