0
BTK internet sitesinde yayınladığı yazıda son zamanlarda gelen şikayetleri değerlendirmiş olacak ki akıllı
telefon kullanıcıları için Birkaç ipucu yayınladı. BTK'nın dikkat çekmeye çalıştığı bu konulara sizde özen gösterdiğiniz taktirde güvenli ve tam şekilde verim alabildiğiniz bir akıllı teelfon deneyimi yaşayabilirsiniz. Bakalım BTK akıllı telefonlar ile ilgili ne gibi bilgiler aktarmış.

Güvenlik ayarlarıyla oynamayın...


Verilen ilk bilgi güvenlik ile ilgili oldu. Özellikle PIN'in önemine değinen BTK telefonunuzun kaybolması durumunda izinsiz kullanımın önüne geçmek için PIN kodlarınızın hattınızda aktif olması gerekiyor. BTK bu tür durumlar ile ilgili çok fazla şikayet aldığını daha önceki duyurularında da açıklamıştı. Telefonunu çaldıran kişiler kullanımını önlemek ve yüksek faturalarla karşılaşmamak için hemen arayıp telefonu kapattırmaya çalışıyorlar. YA da GSM operatörlerini arayıp hattı kapattırmak için uğraşıyorlar. Bu durumla karşılaşmamak ve kullanımı önlemek için BTK PIN kodlarının önemine değiniyor. Ayrıca güvenlik ile ilgili yapılan açıklamada Jailbreak ya da Root yapılmasıda sizi tehlikeye sokuyor. BTK telefonu fabrika ayarlarında kullanmanızı öneriyor.

Verilerinizi yedekleyin...


Veri güvenliği ile ilgili yapılan açıklamada telefonun çalınması ya da telefonun başına herhangi bir durum gelmesi neticesinde kaybolacak olan verilerimizin düzenli olarak yedeklenmesi gerektiğine değinen BTK harici diskler, bilgisayarlarımız ya da bulut yedekleme seçeneklerinden herhangi birini tercih etmemiz gerektiğine değindi.

Güvenli uygulamalar...


Bilmediğiniz ve güvenemediğiniz yerlerden uygulama yüklemeyin denilen açıklamada akıllı telefonların işletim sistemlerinin sunduğu Orijinal uygulamalar yardımıyla telefonunuza uygulama ve oyun yükleyin. Örneğin Android işletim sistemli bir telefon için Google Play'in kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca bu tür yerlerde de zararlı uygulamalar olabildiğinden uygulamayı yüklemeden önce daha önce uygulamayı kullanmış kişilerin yorumlarını dikkate alın.

Uzaktan erişim...


Bildiğiniz gibi bazı akıllı telefonlarla birlikte gelen uzaktan erişimle veri silme işlemi eğer telefonunuzda yoksa bazı uygulamalarla kullanılabilir hale geliyor. Telefonunuzun çalınması durumunda içindeki önemli saydığınız bilgileri silmek isteyebilirsiniz. Başkasının eline geçmesini istemediğiniz özel dosyalarınız ya da önemli iş bilgileriniz yer alabilir. Bu durumda telefonunuzun çalındığından süphelendiğinizde bu uygulamalar yardımıyla telefonunuzdaki bilgielri silebilirsiniz.

Zamanında güncelleme...


BTK son olarak önemli bir konuya değiniyor ve güncellemelerinizi mutlaka zamanında yapmanız konusunda sizi uyarıyor. İşletim sisteminden gelen güncellemelerin mutlaka yapılması ve sistemin güncel tutulması gerektiği aşikar. Uygulamalar da aynı şekilde. Eğer bir uygulama kullanıyorsanız mutlaka güncel sürümünü kullanın. Uygulamadaki bir açığı kapatan bir güncelleme olabilir. Bununla birlikte BTK halka açık yerlerden wifi hizmeti almanın sakıncalı olabileceğine vurgu yapıyor. Şifresiz wifi ağları tehlike saçıyor. Bu tür yerlerden internete bağanırken daha dikkatli olmanız tavsiye ediliyor.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top