0

Wall Street Journal gazatesine göre Facebook yakın zaman içinde Twitter’da hali hazırda kullanılan ve çok başarılı olan hashtag sistemini devreye sokacak. Bundan sonra Facebook’ta da #işaretiyle kullandığımız kelimelerle iletişim kurabileceğiz. #işaretinin beğen butonunun yanına ekleneceği söyleniyor.

Facebook hashtag uygulamasını hayata geçirdiğinde sosyal ağlar arasındaki iletişimde artmış olacak. Bildiğiniz gibi Twitter’da Facebook uygulaması sayesinde bütün paylaşımlarımızın aynı anda Facebook’ta da görünmesi mümkün. Bir hashtag paylaştığımızda bu Facebook’ta #şeklinde görünse de herhangi bir fonksiyona sahip olmadığı için bir işe yaramıyor. Facebook hashtag uygulamasını devreye soktuğunda Twitter ve Facebook’u birlikte daha etkin şekilde kullanabileceğiz.


İşin bir diğer boyutu ise sosyal ağların birbirini taklit etmesi ile alakalı. Bildiğiniz gibi bazı zamanlarda bu durumla sık sık karşılaştığımız oldu. Örneğin Facebook’a takip özelliği geldiğinde bunu Twitter kullanıcıları eleştirdi. Google+ Sayfalar özelliğini devreye soktuğunda yine Facebook kullanıcıları durumun  taklit etmekle eş değer olduğu konusunda yorumlar yaptılar. Yine aynı haberlerden okuyacak mıyız çok merak ediyoruz. Bizimle durumu takip edin.

Yorum Gönder

 
tic
Top