0
Google aldığı bir kararla Google Play mağazasında kullanıma sunulan Ad-Blocker uygulamalarını mağazadan kaldırmaya başladı. Sebep olarak ise kullanıcı sözleşmesini ihlal ettikleri gösterildi. Anlaşmaya göre uygulamalara izinsiz erişerek değişiklikler yapmak yasak. Reklam önleyici bu uygulamalarda ücretsiz sunulan uygulamalarda yayınlanan reklamları engelleyerek sözleşmeyi ihlal ediyorlar.

Google reklam önleyen bu Android uygulamalarının kendi çıkarlarını engellediği içinde kaldırıyor olabilir. Zira bu tür uygulamalarda daha çok Adsense reklam sistemi kullanılıyor. Adsense’in engellenmesi bir nebze olsun Google’ın gelirlerinin engellenmesi demek.

Ücretsiz sunulan uygulamaların tek gelirlerinin reklamlar olduğu düşünülünce Google’ın aldıı bu karar doğru gibi görünüyor. Fakat bazı uygulamalardaki reklam politikası biraz abartılmış durumda diyebiliriz. Bazı oyunlarda reklamdan oyunun kendisi oynanamıyor. Bundan rahatsız olan kullanıcıların önünde iki seçenek kalıyor. Varsa tam sürümü satın almak ya da reklam engelleyen Ad-Blocker tarzı uygulamalar kullanmak.

Bu tür kararların kullanıcıları rahatsız ettiğini tahmin edebilirsiniz. Fakat son zamanlarda Google’ın bu tür keskin kararlar aldığını görüyor ve bunun uzun ve yorucu toplantılardan çıkan kararlar olduğunu tahmin ediyoruz. Bakalım Google bize nelerle gelecek?

Yorum Gönder

 
tic
Top